Actualitate

Lucrările de asfaltare la Răchițele – Prislop - Ic Ponor, aproape de finalizare - FOTO

Reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) a județului Cluj susţin că lucrările la Răchiţele-Ic Ponor sunt aproape de finalizare, iar între timp continuă acțiunile de verificare privind stadiului și calitatea lucrărilor.

“La data de 5 noiembrie, Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL efectua, în continuare, lucrări de asfaltare. Astfel, pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (aproximativ 14 kilometri) s-a turnat primul strat de covor asfaltic (binder cu o grosime de 6 centimetri) pe o lungime de aproximativ 13,5 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, și cel de al doilea strat de asfalt (strat de uzură cu o grosime de 4 centimetri) pe o lungime de aproximativ 13 kilometri, pe ambele sensuri de circulație”, susţin reprezentanţii RAADPP.

De asemenea, potrivit RAADPP, pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății SC Cridov SRL (aproximativ 6 kilometri) erau executate lucrări de așternere a primul strat de asfalt pe toată lungimea sectorului încredinţat, pe ambele sensuri de circulație, iar lucrările de aşternere a stratului de uzură erau efectuate pe o lungime de 5 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.


“În aceste zile, din cauza lucrărilor, traficul rutier este restricţionat pe sectorul de drum de la ieşirea din localitatea Răchiţele spre Doda Pilii – Ic Ponor, accesul auto fiind interzis între ore 8,00 – 20,00. Totodată, sunt în plină desfășurare lucrările de montare a stâlpilor metalici pentru parapeți. Până în prezent au fost montaţi pe o lungime de peste 3 kilometri. De asemenea, au început lucrări de curăţare a vesanţilor stâncoşi din vecinătatea drumului care urmează să fie acoperiţi cu plasă metalică împotriva căderilor de piatră”, au mai precizat aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter