Actualitate

În Cluj, ca în Kabul ori Bagdad. Pietonii sar la gâtul şoferilor: Ne ameninţă să nu mai îndrăznim să traversăm strada

Un clujean este revoltat de faptul că şoferii nu opresc în preajma trecerilor de pietoni, ba îndrăznesc să accelereze şi să-i ameninţe pe cei care se angajează în traversarea regulamentară a străzii. El este nemulţumit şi de faptul că poliţiştii sunt de partea şoferilor.

Bărbatul este nemulțumit de modul în care se desfășoară traficul în Cluj și de felul în care Poliția Rutieră își face treaba.

„ Am constatat cu mirare că dintr-un exemplu de civilizație și respect reciproc a ajuns (Clujul) cel mai sălbatic şi în ce privește trecerile de pietoni! Te simți ca în Calcutta, Karachi, Kabul ori Bagdad! Aproape 3/4 din șoferi nu te lasă să treci: stai pe margine, văd că ești cu un pas înainte, dar nu îi interesează! Dacă îndrăznești, totuși, dacă e o mașină mai departe, nu încetinește,vine cu viteză, așteptând să alergi, să nu trebuiască să încetinească, chiar să oprească. Mi s-a întâmplat de multe ori. Au încercat să mă sperie/amenințe să nu mai îndrăznesc, intenționat o frână bruscă, oprindu-se la 30 centimetri de mine”, spune clujeanul.


Acesta este revoltat şi pe atitudinea poliţiştilor de la rutieră.

“Și un caz mai uluitor, la trecerea de la intersecția străzilor A.Suciu și Artelor, șoferul unei mașini mici, cam de 35 de ani, era mai departe și am intrat pe trecere, însă, supărat că trebuie să oprească a accelerat oprind brusc la doar 20 centimetri de mine. Când i-am spus că e contra legilor de circulație, punându-mi viața în pericol, a început să strige la mine. Am văzut în spate mașina poliției, cu patru politiști îi iau de martori și le zic să ia atitudine. Unul din ei striga la mine: ia lăsați astea și nu mai blocați circulația! Amândouă mașinile au pleacat în trombă. Poliţişti încalcă legea și sprijină infracțiunile/infractorii!”, a mai spus el.


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au reacţionat la scrisoarea bărbatului şi spun că doar în cursul zilei de joi au reținut şapte permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

“În  perioada ianuarie-octombrie, anul curent, pe raza județului Cluj s-au produs 39 de accidente grave având ca principală cauză neacordarea priorității pietonilor de către conducătorii auto”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj, care precizează că poliția rutieră acționează zilnic tocmai pentru a se asigura că participanții la trafic au un comportament responsabil.


Cum reclami un șofer care nu respectă pietonii? Nu prea ai cum!

Din păcate, pentru cetățenii care se simt nedreptățiți în trafic este aproape imposibilă sancționarea unui șofer care nu a acordat prioritate. Acest lucru este posibil doar dacă au fost de față polițiști care să poată face constatarea directă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter