Actualitate

A început Festivalul Bunei Dispoziţii: „Este locul în care tinerii se adună și își confirmă pasiunea”

Deschiderea oficială a celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Național de Teatru pentru Tineri sau ”Festivalul bunei dispoziții STAGE” a avut loc astăzi la Cinema Mărăşti.

Festivalul Național de Teatru Stage este singurul festival afiliat internațional din România.

”Noi suntem membrii rețelei internaționale de teatru amator și mă bucur că după 5 ani oficialii din Bruxelles au acceptat ca noi să facem parte din această rețea”, a precizat Cristina Grigore, organizatorul festivalului.


În cadrul deschiderii a fost prezent și Cristian Manolachi, directorul Centrului de Cultura Urbană a municipiului Cluj-Napoca, care le-a vorbit tinerilor participanți despre importanța dezvoltării inteligenței emoționale.

”Vreau să vă urez succes, nu vreau să vă dau multe sfaturi. Un lucru vă pot spune din  mica mea experiență de viață: este foarte important să vă dezvoltați inteligența emoțională, pe lângă educația formală, iar acest lucru îl puteți face prin teatru”, a declarat Cristian Manolachi


Festivalul Stage este, după cum îi spune și numele, un festival al bunei dispoziții care adună tineri din toată țara pentru a le oferi șansa de a participa la un eveniment care să îi ajute în formarea lor pe viitor.

”Noi ne dorim să legați foarte multe prietenii, să vă întâlniți peste ani și ani pentru că eu cred că acum suntem peste 1000 de oameni care au ajuns la festivalul Stage de-a lungul celor 6 ani. Stage este locul în care tinerii se adună și își confirmă pasiunea”, a concluzionat Cristina Grigore.


Festivalul a început cu piesa de teatru ”Soacra cu trei gineri” pusă în scenă de trupa Comedia Ambulatoria din Blaj.

Festivalul bunei dispoziţii Stage are loc în perioada 5-8 noiembrie la Cinema Mărăşti.


Bianca Tămaș

abonare newsletter