Actualitate

Pinguinul colorat, lecţia împotriva discriminării etnice

Piesa de teatru “Pinguinul Colorat” are la bază povestea unui pinguin vopsit de o maimuţă şi exclus din grupul său, scena fiind pusă în faţa copiilor pentru a-i învăţa ce înseamnă discriminarea pe criterii etnice.

Piesa de teatru face parte din proiectul “Voluntariatul, o punte între etnii” şi a fost oferită publicului minor de Centru de Voluntariat Cluj-Napoca, abordând tematica relaţiilor interetnice. Piesa prezintă modul în care o pinguiniţă încearcă din răsputeri să intre în grupul pinguinilor, reuşind în cele din urmă cu ajutor celorlalte animale, dar şi cu ajutorul maimuţei.

Piesa se încheie cu sfaturi şi discuţii între actori şi copii, aceştia identificând în cele din urmă comportamentul nepotrivit al pinguinilor care au exclus-o pe Lia, pinguiniţa respinsă din cauza culorii pielii. Copiii au rămas plăcut entuziasmaţi, exprimând entuziasm. “Cel mai mult mi-a plăcut de elefant, care a ajutat-o pe pinguiniță să nu mai fie supărată”, a spus Florina V., elevă în clasa a doua la Sînpaul.


Articol scris de Spiru Oana Alexandra, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Etichete: discriminare
abonare newsletter