Actualitate

Brâul Maicii Domnului, la Cluj. Ultima zi în care credincioșii s-au putut închina

Sute de credincioși s-au adunat miercuri la Catedrala Mitropolitană, pentru a se închina pentru ultima dată la Brâul Maicii Domnului. Prețioasa relicvă a fost adusă sâmbătă seara la Cluj, din Grecia, de la Mănăstirea Kato Xenia, unde ortodocșii români de pretutindeni s-au adunat să se roage la brâul considerat făcător de minuni.

Timp de patru zile s-au format cozi lungi în fața Muzeului Mitropoliei, unde a fost depus Brâul Maicii Domnului. Oamenii au stat minute în șir, chiar și ore la rând, pentru a ajunge în fața raclei în care este păstrat brâul.

”Nu e prima dată când stau la o așa coadă. Am mai stat și în alte părți. Aici sunt de aproape o oră alături de fiica mea”, susține Maria Oprea, în vârstă de 74 de ani.


Cozile s-au format încă de la primele ore ale dimineții și au ținut chiar și după lăsarea serii, indiferent de temperatura scăzută din timpul nopții.

”Sunt aici împreună cu colegii de clasă. Doamna profesoară de religie ne-a adus astăzi să ne închinăm la Brâul Maicii Domnului”, a spus Mădălina Gligan, elevă la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca.


Cei prezenți s-au rugat pentru sănătate și mântuirea sufletului, dar și pentru cei răniți în tragicul accident petrecut la București, în clubul Colectiv. Și în timpul slujbei de Liturghiei de duminică, din Catedrala Mitropolitană, a fost înălțată o rugăciune pentru cei afectați de incediu.

"Este o mare binecuvântare prezența Brâului Maicii Domnului la Cluj-Napoca, mai ales că în țară este creată suferința aceasta grozavă de tragedia ce s-a întâmplat la clubul Colectiv din București. Și Maica Domnului, Maica tuturor creștinilor, aduce mângâiere și celor sănătoși, și celor bolnavi', a declarat mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.


Cinstitul Brâu al Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea de maici Kato Xenia din Grecia şi este o foarte preţioasă relicvă a lumii creştine, care aminteşte de vieţuirea simplă, dar plină de sfinţenie a Sfintei Fecioare Maria, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume.


Text și foto: Iustina Atănăsoaie, studentă la Jurnalism în Anul III, FSPAC-UBB Cluj


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter