Actualitate

Monitorul a avut dreptate: stația de biciclete din Observator este greșită. AVEM DOVADA.

Standul de biciclete Cluj Bike din strada Observatorului a fost construit greșit, cu 8 centimetri mai înalt decât în proiect.

Astfel se explică de ce stația nu era legată la curent electric și nu a fost dată în folosință. Bicicletele nu puteau fi conectate la stand, deoarece distanța dintre pavaj și bara magnetică de fixare era prea mică.
"Era mai înalt cu aproximativ 8 centimetri", au spus muncitorii companiei "Diferit", care au început astăzi munca de reconstrucție.
Tot de la muncitori am aflat că lucrările de reparare a stației ar trebui finalizate până joi sau vineri, în această săptămână.

Prin proiectul de bike-sharing "Cluj Bike" - finanțat din fonduri europene -, clujenii ar urma să beneficieze de 540 de biciclete disponibile pentru închiriere gratuită pe o perioadă limitată de timp și de 59 de kilometri de piste de biciclete, care să traverseze orașul, pe 105 străzi, din Florești până în Apahida. În total ar fi urmat să fie funcționale 43 de stații de self-service în Cluj-Napoca, 4 în Florești și 3 în Apahida. Despre stațiile din Florești, încă nefuncționale, Monitorul a mai scris în urmă cu zece zile.


Proiectul "Cluj Bike" a fost demarat în 2011 și trebuia finalizat în august 2013. De atunci, proiectul a înregistrat mai multe amânări, ultimul termen, octombrie 2015, fiind și el depășit deja.

Articol stris de Octavian Gui, student FSPAC - UBB, Jurnalism, anul 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter