Actualitate

Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii Cluj: o parte au donat pentru victimele din Colectiv

Centrul Regional de Transfuzii Cluj înregistrează, luni, un număr dublu de donatori de sânge faţă de o zi obişnuită, o parte dintre cei care s-au prezentat pentru a dona spunând că fac acest lucru pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Cluj, Adriana Sime, a declarat că luni au venit foarte mulţi donatori şi o parte dintre ei donează pentru victimele din Bucureşti, dar sunt şi persoane care donează pentru urgenţele medico-chirurgicale şi pentru bolnavii cronici din Cluj.

„Din datele noastre, faţă de o zi normală, când aveam circa 65-70 de donatori, luni se înregistrează o dublare a numărului acestora. În cazul în care situaţia o va impune şi vor veni persoane să doneze după ora 13.00, ora de închidere a programului de recoltare, putem prelungi dacă este nevoie. Acţiunea aceasta de solidaritate a clujenilor mi se pare extraordinară şi binevenită, ar fi bine să vină donatori de sânge în mod constant şi regulat”, a spus Sime.


Dan este student în anul II la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) şi a venit la Centrul Regional de Transfuzii cu trei colegi să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.

„Sunt metalist, sunt alături de cei care au fost în clubul Colectiv la concert şi au acum probleme medicale grave şi sunt internaţi în spitale şi singura modalitate prin care pot să îi ajut, pe lângă a fi sufleteşte alături de ei, este să donez sânge”, a spus tânărul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter