Actualitate

„Il Trovatore” revine pe scena Operei din Cluj într-un spectactol excepţional

Un spectacol excepţional va avea loc miercuri, 4 noiembrie, începând cu ora 18:30, la Opera Română din Cluj-Napoca, ce le va aduce bucurie tuturor melomanilor: „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi. Evenimentul readuce pe scenă o capodoperă clasică și o distribuție remarcabilă, cu nume sonore: Cristian Bălășescu, invitat de la Opera Română Timișoara, Veronica Fizeșan, Florin Estefan, Liliana Neciu și Petru Burcă în rolurile principale.

Celebra creație verdiană va introduce publicul clujean într-o captivantă și agitată poveste spaniolă a secolului XV, în care iubirile pasionale, diferențele sociale și idealurile de libertate se întrepătrund ireversibil. 

„Trubadurul”, sub titlul original „Il trovatore”, este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano.  Premiera absolută a operei a avut loc pe data de 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma, fiind considerată una dintre cele mai apreciate repere lirice universale. Cursul narativ urmărește povestea de dragoste dintre Manrico, trubadurul provensal și Leonora, o tânără contesă, a căror iubire este împiedicată de cruzimea răzbunărilor provenite din lumea înaltei nobilimi și cea a simplilor gitani.


Interpretarea clujeană a excepționalei capodopere verdiene aduce pe scenă o distribuție apreciată:  Cristian Bălășescu - invitat (Manrico, un trubadur), Veronica Fizeșan (Leonora, Contesă de Sargosto), Florin Estefan (Contele de Luna), Liliana Neciu (Azucena), Petru Burcă (Ferrando), Alexandra Hordoan, Florin Pop, Ioan Stanciu, Andrei Șofron, acompaniați de Orchestra Operei Române clujene, aflată sub bagheta distinsului dirijor Adrian Morar și Cor, coordonat de Corneliu Felecan. Regia artistică este semnată de Rodica Popescu Moisa. 

Etichete: spectacol opera cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter