Actualitate

Mesaje de SUSȚINERE din străinătate, în urma TRAGEDIEI din București - UPDATE

Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, și Profesorul Zeev Rotstein, directorul general al spitalului Tel haShomer, unul din cele mai mari spitale din Israel, au trimis mesaje de susținere pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din București.

Tel HaShomer este unul din mari spitale din israel și, la nivel mondial, unul din cele mai bine dotate spitale, cu specialiști și echipamente pentru traumă și post-traumă în caz de arsuri grave. După cum se arată într-un articol apărut pe mariustucă.ro, conducerea spitalului e dispusă să acorde ajutor medical specializat pentru victimele incendiului care a avut loc aseară în capitală. Bruno Lavi, directorul adjunct al spitalului, a contactat-o pe Andreea Păstârnac, ambasadoarea României în israel, pentru a oferi expertiză și tehnică medicală în acest caz și pentru a exprima disponibilitatea spitalului israelian de a primi pacienți în caz de nevoie. 

Pe de altă parte, într-un comunicat de presă transmis Agerpres, Jean-Clau Juncker a transmis condoleanțe familiilor victimelor și prietenilor acestora. "Din partea Comisiei Europene, doresc să exprim condoleanțele mele familiilor și prietenilor victimelor accidentului tragic de aseară dintr-un club din București. Sunt foarte întristat să văd atâtea vieți tinere găsindu-și sfârșitul într-un mod atât de tragic. Gândurile mele sunt alături de familiile și prietenii îndurerați, precum și alături de cei care depun toate eforturile pentru salvarea și ajutorarea victimelor", citează Agerpres din comunicatul de presă.


 

UPDATE 01.11: O echipă de medici din israel este deja în București. Astăzi au operat la Spitalul Bagdasar-Arseni, urmând ca, înspre seară, să continue operațiile la Spitalul de Urgență din București.


UPDATE  2: Ambasadorul Statelor Unite ala Americii, Hans Klemm, a vizitat locul tragediei una a aprins lumânări și a depus flori. Potrivit DIGI24, ambasadorul a declarat că a fost profund impresionat de întâmplări.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter