Actualitate

EXCLUSIV. Interviu cu norvegianul care a călătorit în TOATE ŢĂRILE GLOBULUI şi a lăudat TRANSILVANIA: „A avut un impact imediat asupra mea”

Gunner Garfos, norvegianul care a călătorit în toate cele 198 de țări ale globului a plasat România pe primul loc al topului său, iar cei de la Lonely People l-au urmat în scurt timp, clasând Transilvania pe primul loc în topul destinațiilor turistice 2016.

Gunner e din Norvegia și a reușit să se plimbe prin toate țările mapamondului până să împlinească vârsta de 37 de ani. Lucrează în media și e înnebunit după călătorie. Încurajat de pasiunea sa pentru explorat a reușit să călătorească prin toată lumea având în același timp un loc de muncă constant.  

A fost de două ori în România, a vizitat Sibiul și Timișoara, iar acum planifică a treia vizită în România. Pare să fie interesat chiar și de Electric Castle.


„Natura în Transilvania e fantastică, a avut un impact imediat asupra mea. Iubesc natura, am petrecut cât de mult timp am putut în drumeții, bucurându-mă de aerul curat și de peisajul impresionant. Faptul că am văzut asemeanea munți, păduri și peisagistică în general, m-a surprins!”, mărturisește el.

Îi place mult simțul nostru al umorului și spune că zâmbim mai mult ca norvegienii. „Oamenii sunt prietenoși și e foarte ușor să stabilești legături”, adaugă Gunner.


Știe de reputația proastă a României în Europa, dar spune că „impresia lăsată de câțiva călători români, nu e reprezentativă țării. Ăsta e și unul dintre motivele pentru care Românie e pe lista mea. Este o țară grozavă și cu siguranță merită să fie vizitată de mult mai mulți oameni care ar trebui să meargă acolo și să exprimenteze țara pentru ei înșiși”.

România se află pe primul loc într-un clasament al celor 12 ţări pe care toată lumea ar trebui să le viziteze la un moment dat în viaţă, topul fiind alcătuit de norvegianul Gunnar Garfors, care a călătorit în toate statele din lume până să împlinească 37 de ani.


Gunnar Garfors, în prezent în vârstă de 40 de ani, a vizitat 198 de ţări ale lumii înainte să împlinească 37 de ani, potrivit site-ului american Business Insider. Astfel, atunci când este întrebat care este ţara sa preferată, Gunnar Garfors spune că îi este dificil să aleagă doar una.

Totuşi, acesta crede că în lume există 12 ţări pe care toată lumea ar trebui să le viziteze la un moment dat în viaţă. Prima dintre ţările recomandate de Gunnar Garfors este România.


"Transilvania, foarte cunoscută pentru castelele sale, munţii săi şi, desigur, Dracula, vă vor ului. Nu uitaţi de petrecerile din capitala ţării, Bucureşti. Iar românii ştiu şi cum să producă o bere grozavă", spune Gunnar Garfors, citat de businessinsider.com.au.

Clasamentul ţărilor pe care toată lumea trebuie să le viziteze la un moment dat în viaţă, potrivit lui Gunnar Garfors, este continuat de Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelandă, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia şi Uruguay, scrie Mediafax.


Gunnar Garfors s-a născut în 1975, în Norvegia, şi locuieşte în prezent în Oslo.

În 2012, Gunnar Garfors a vizitat cinci ţări de pe cinci continente (Asia, Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud) într-o singură zi, performanţă pentru care norvegianul a intrat, în 2014, în Cartea Recordurilor Guinness.

În 2013, Gunnar Garfors a încheiat provocarea de a vizita fiecare ţară din lume, fiind cel mai tânăr iubitor de călătorii. Un an mai târziu, el a vizitat 19 ţări într-o singură zi, înregistrând astfel un alt record.

Gunnar Garfors a publicat recent o carte despre experienţa sa de călătorie, intitulată "198: How I Ran Out of Countries".

Gunnar Garfors este şi preşedinte al International DMB Advancement Group (IDAG), o companie cu operaţiuni în domeniul radioului digital şi al televiziunii pe dispozitive mobile, care are membri pe patru continente. El este şi consultant în probleme de distribuţie pentru Norwegian Broadcasting Corporation (NRK), compania publică de televiziune şi radio din Norvegia.

Garfors scrie şi materiale despre călătorii pentru diferite publicaţii internaţionale şi, adesea, participă la dezbateri şi conferinţe în toată lumea, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul său.

Ultimele Stiri
abonare newsletter