Actualitate

Festivalul Filmului Fancez ajunge la Cluj

Clujenii sunt aşteptaṭi să participe la sfârșitul acestei săptămâni la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Filmului Francez.

Sursa foto Institutul Cultural Francez Sursa foto Institutul Cultural Francez

A XIX-a ediție a Festivalului de Film Francez se desfășoară în perioada 26 octombrie - 8 noiembrie în opt orașe din țară. La Cluj va ajunge în 29 octombrie și va dura până în 1 noiembrie. Deschiderea oficială a festivalului va fi marcată prin proiecția filmului Dheepan al lui Jacques Audiard, premiat cu Palme d’or la Cannes 2015.

Potrivit reprezentanților festivalului, acesta cuprinde secțiunile clasice care au fost  prezentate și în edițiile anterioare — "Panorama" și competiția "Tineri Regizori"—precum și evenimentele speciale "Nopțile Albe ale Thrilerului Francez" și "Ziua de Aur", scrie Agerpres.


În cadrul competiției vor fi prezentate șapte premiere ale tinerilor regizori francezi, în prezența unora dintre aceștia. Spectatorii au posibilitatea de a vota câștigătorul la categoria "Premiul publicului", iar filmul ales va fi distribuit ulterior în cinematografele din România.

Ediția 2015 a festivalului aduce un omagiu regizoarei de origine belgiană Chantal Anne Akerman, cunoscută publicului pentru filmele feminine și feministe


Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

             


Text scris de Andrada Butoi, studentă în Anul I la Departamentul de Jurnalism, FSPAC, UBB Cluj

 

abonare newsletter