Actualitate

Prima reacţie a ministrului Gabriel Oprea după moartea poliţistului Bogdan Gigină

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a făcut luni prima declaraţie de presă la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, după reacţii în lanţ ale unor politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi ale preşedintelui Klaus Iohannis.

“În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea părinţilor lui, a soţiei, a familiei care trece printr-o astfel de dramă. Din respect pentru familia lui, am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înainte de înmormântare. Am ales să asigur că familia lui Gigină ştie cât de mult regret, cât regretăm toţi cei din minister moartea lui", a precizat Oprea.

Gabriel Oprea a relatat momentul în care a avut loc accidentul.


"La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie oprită. Ni s-a făcut semn să ne continuăm deplasarea şi maşina în care mă- aflam a pornit de pe loc, Abia după ce am trecut de locul tragediei, am aflat ce s-a întâmplat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ce era posibil pentru salvarea poliţistului. În ceea ce mă priveşte, referitor la speculaţiile că aş fi folosit fără drept coloana oficială, vă asigur că sunt nefondate”, a declarat Oprea.

La Cluj – Napoca mai mult de 100 de motociliști au plecat duminică într-un marș comemorativ prin oraş în memoria lui Bogdan Gigină, motociclistul de la Brigada Rutieră a capitalei, mort în timp ce participa la o misiune de fluidizare a traficului. O oră mai târziu, alți 70 de protestatari s-au strâns în Piața Unirii ca să ceară demisia lui Gabriel Oprea.


Citeşte şi:

MARȘ COMEMORATIV pentru Bogdan Gigină și MITING pentru demisia lui Oprea la Cluj – GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter