Actualitate

Profesor, DEPISTAT cu TBC. Elevii, CONSULTAȚI de MEDICI

Alertă maximă la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej! Peste 100 de elevi urmează să fie consultați de medici pentru a fi verificați dacă au fost infectați cu bacilul care provoacă tuberculoză.

sursa foto: jurnalul.ro sursa foto: jurnalul.ro

Unul dintre profesorii școlii, care predă matematică la mai multe clase, a fost recent depistat cu TBC, fiind internat în spital, unde i se administrează tratament, informează Dej24.ro.

În perioada imediat următoare, peste 100 de elevi, dar și ceilalți profesori care au avut contact direct cu persoana depistată cu TBC, vor fi consultați de medici pentru a vedea dacă au fost infectaţi cu acest bacil care provoacă tuberculoza. 


„Este adevărat. Profesorul este acum internat în spital. Se fac investigații la elevii la care a predat profesorul, dar și la colegii de catedră cu care a avut contact direct”, a declarat directorul instituției de învățământ, Axinte Bob, pentru dej24.ro.

„Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj se va întâlni mâine cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Cluj și împreună vom analiza circumstanțele și aspectele specifice acestui caz. Totodată, se va dispune punerea în aplicare a prevederilor legale, desigur, cu respectarea legislației în vigoare, a precizat Inspectoratul Școlar Județean Cluj.


Potrivit sursei citate rudele profesorului nu fost infectate. Cel mai probabil, în scurt timp inspectorii DSP Cluj vor lua măsuri de dezinfecție în școală.

Manifestările de tuberculoză pot fi diferite (tuse care nu trece după 3 săptămâni de tratament, durere surdă sau vie la nivelul toracelui, lipsa poftei de mâncare, oboseală, transpiraţii, stare de subfebrilitate, uneori expectorație). TBC se poate localiza şi în alte zone ale corpului, nu numai în zona pulmonară.


Prezentarea la medicul de familie şi la medicul specialist de Pneumoftiziologie este obligatorie, pentru asigurarea tratamentului şi evitarea răspândirii bolii. Tuberculoza este vindecabilă. Tratamentul este strict supravegheat şi gratuit. Acesta trebuie respectat pe toată perioada aplicării schemei terapeutice pentru a preveni recăderi şi dezvoltarea rezistenţei la tuberculo­statice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter