Actualitate

Educație pentru copiii de la oncologie

Inspectoratul Școlar Județean Cluj lansează miercuri programul ”Educația nu poate fi oprită de cancer!” care se va derula în anul școlar 2015-2016 în cadrul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuță”.

sursa little people sursa little people

Programul intenționează să ofere educație adapatată pe nevoile copiilor diagnosticați cu boli oncologice astfel încât să-și poată continua studiile în ritm normal, fără a fi nevoiți să întrerupă școlarizarea din cauza boli. Pe lângă faptul că acest program le va permite elevilor să promoveze anul de studiu în curs, ei vor putea participa și la evaluările organizate pentru finalizarea unui nivel de învățământ.

”Trebuie să iasă alt ordin adaptat la relitate, acesta e din 2011 și cred că l-a făcut cineva dintr-un birou” a declarat Inspectorul Județean Cluj, Valentin Cuibus, în legătură cu ordinul 5575 privind Metodologiei-cadru privind şcolarizarea la domiciliu, respectiv înfiinţarea de grupe sau clase în spitale.


Practic se vor înființa grupe în cadrul institutului oncologic pentru copiii care necesită internare pentru o perioadă îndelungată. Includerea în acest program se face doar la cererea părtinților. Momentan programul cuprinde 21 de copii din 16 județe, 21 de unități implicate și 155 de profesori voluntari. ”90 de ore sunt alocate prin norme județului Cluj, deci practic 5 norme a câte 18 ore fiecare. Nu poți să mergi în această situație cu învățământ simultan, vom merge pe învățământ individual, sau în cel mai rău caz, în unele situații, doi copii.” a declarat Inspectorul General Școlar Cluj. În program vor fi implicați aproximativ 100/150 copii anual. În implementarea proiectului au participat și cei la Little People.

abonare newsletter