Actualitate

Balcanii blocați. Slovenia impune o limită de 2,500 imigranți/zi

Croația ar putea rămâne în curând fără locuri pentru adăpost, în timp ce noi autocare cu imigranți sunt blocate în Serbia.

Croația a insistat ca Slovenia să primească 5,000 de imigranți/zi, dar fără rezultat.

Ministrul de Interne al Sloveniei, Bostjan Sefic, a argumentat decizia statului prin a da exemplu Austriei, care primește doar 1,500 imigranți/zi, concluzând că ”nu  putem accepta un număr nelimitat de imigranți dacă știm că nu își pot continua traseul. Dacă am accepta 5,000/zi, ar însemna că 35,000 ar fi în Slovenia în 10 zile. Asta ar fi inacceptabil”.


Mai mult de 2,000 de imigranți și-au petrecut noaptea de duminică spre luni, într-un tren în apropierea graniței cu Slovenia fiindcă autoritățile slovene nu i-au lăsat să înainteze.

Peste 5,000 de imigranți străbat zilnic Balcanii. Încep traseul în Grecia, unde ajung din Turcia, trec în Macedonia, iar mai apoi Serbia, Croația și Slovenia.


Un reporter de la Reuters, care se afla la granița Serbiei cu Croația, relatează că poliția nu părea să fie prezentă în zonă ca să mențină ordinea. Imigranții obosiți și bătuți de vreme strigau ”Deschide-ți portile, deschide-ți porțile!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter