Actualitate

Tot timpul liber pentru angajaţii LinkedIn

Angajaţii LinkedIn pot de la 1 Noiembrie să decidă singuri şi neîngrădiţi asupra zilelor de concediu: când vor, câte vor, fără întrebări.

Conform unei postări de pe blogul personal al responsabilei HR a companiei, Pat Woders, această decizie vine să susţină ideea că angajaţii LinkedIn sunt trataţi drept adulţi atunci când vine vorba de decizii care îi privesc. Iar una din acestea este chiar stabilirea concediilor.

Acest model de abordare este cunoscut drept DTO sau Discretionary Time Off  (Timp Liber Discreţionar). Deşi mulţi ar putea părea reticenţi la ideea implementării unui astfel de model, firme de succes care folosesc modelul DTO susţin că angajaţii nu cer considerabil mai multe zile de concediu ci se simt mai responsabili faţă de companie şi consideră că firma are mai multă încredere în ei. Printre companiile care au implementat deja DTO putem aminti Netflix, Business Insider, Best Buy sau Tribune Publishing.


Argumentele pro modelului Timp Liber Discreţionar se potrivesc viziunii LinkedIn „Act Like an Owner” (Comportă-te ca un patron) care spune că fiecare angajat ar trebui să se simtă respectat şi cu putere de decizie.

LinkedIn este o reţea de socializare şi networking, nişată pe creare de profile personale direcţionate înspre piaţa muncii. Din păcate, compania nu îşi face publică cifra de afaceri dar la data de 19 mai 2011, data când firma a fost listată la bursă, valoarea de piaţă a acesteia era de 4,25 de miliarde de dolari.

abonare newsletter