monitorulcj.ro Menu
Actualitate

(A) Parcul Balnear Toroc din Dej, un loc în care te poți relaxa și trata tot timpul anului

Deși amenajat pe baza unor lacuri de sare, parcul Balnear Toroc din Dej oferă numeroase posibilități de relaxare pe tot timpul anului. Pentru a atrage cât mai mulți turiști, Primăria Dej a reușit să modernizeze parcul cu zone de cazare cu toate dotările și bazine care să satisfacă pe toți clienții la prețuri cât mai reduse.

Situat în municipiul Dej într-o zonă cu un peisaj deosebit de atrăgător, pe Dealul Cabdicului, Parcul Balnear Toroc dispune de un  lac cu apă sărată  cu o suprafață de 1600 metri pătraţi, piscine exterioare și interioare cu apă dulce și sărată pentru copii și adulți.

În zona parcului se exploata sare încă de pe vremea romanilor.  În urma acestor activităţi s-au format  o salbă de lacuri și bălți, din care cel mai mare lac este cel de la Toroc, restul lacurilor fiind vechi exploatări de sare abandonate de atunci. Aici s-au găsit izvoare de apă hipersaline iar pe baza acestora s-a dezvoltat partea de balneo.


Condiții de cazare și relaxare la costuri avantajoase

În interiorul clădirii există  o piscină cu apa dulce incălzită (30 grade celsius) o piscina pentru copii de asemenea cu apă încălzită, căzi cu apă hipersalină pentru tratarea diferitelor afectiuni (35 grade Celsius ), saună cu cromoterapie precum si cadă de hidromasaj cu apă dulce.

Pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile in parc există acum şi spaţii de cazare. Acestea sânt compuse din şase camere cu paturi duble sau triple, iar prețul pentru o zi de ședere este de doar 80 de lei pentru o cameră iar prețul de intrare în zona balneo este de 10 lei. Cei care se cazează au în preț toate costurile incluse. Camerele au în dotare baie proprie, sistem de climatizare și încălzire individual, SMART-TV, rețea Wi-Fi, cablu TV. Tot în incinta există  și cu un spațiu generos în care se poate servi masa.


La sfârșitul lunii august primarul municipiului Dej, Morar Costan a inaugurat spaţiile de cazare din cadrul parcului balnear, o lucrare care cu siguranță va atrage mulți turiști atât în sezonul de vară cât și în restul perioadei, chiar și iarna. Investiția realizată din dorința de a extinde serviciile bazei, este realizată în partea superioara a pavilionului central.

Din camera de zi turiștii au acces direct prin scara interioară la piscina acoperită din  pavilionul central sau au acces direct în bază prin scara exterioară.


În zonă mai sunt amenajate patru terenuri de sport:  de fotbal (acoperit), de tenis de câmp, de volei şi un teren multifuncţional (baschet,handbal, minifotbal).

Parcul a fost realizat cu banii Uniunii Europene, în cadrul unui proiect care a mai dus la realizarea Băilor Cojocna și a Băilor Figa de lângă Beclean.


Noi forme de relaxare pentru turiștii care vin la parcul balnear Toroc

Zona exterioară urmează să fie dotată, de la vară, cu tobogane acvatice,  trei piscine exterioare cu apă dulce precum şi una cu apă sărată,  umbrele şi şezlonguri de plajă,duşuri  și numeroase atracții acvatice.

„Parcul Balnear Toroc, într-un proiect în viziunea specialiștilor, un proiect pe care îl susțin din toată inima, pentru noi și copiii noștri. Un loc de relaxare și distracție, așa cum ni-l dorim cu toții, pentru toate generațiile”, a spus primarul Morar Costan.


Zona exterioară a parcului balnear a fost inaugurată oficial în data de 15 mai 2010. Parcul balnear Toroc oferă o alternativă avantajoasă din punct de vedere economic la petrecerea unui concediu sau a unui week-end în condiții optime, atât pentru turiști cât și pentru sportivi.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Abonamentul pe o lună de zile costă 80 de lei și este valabil de luni până vineri. Tot de luni până vineri, după ora 16 tariful este de 5 lei

Programul estival (15 iunie - 30 septembrie) este de la ora 8 până la ora 20. În extrasezon 30 septembrie - 15 iunie programul de funcționare este următorul: luni 12-20, marți-duminică 10-20.

Etichete: primaria dej