Actualitate

Dalai Lama, invitat la Cluj: „Da, vreau să vin”

Dalai Lama a fost invitat să viziteze Clujul şi a spus că „vrea să vină”.

După ce s-a întors dintr-o vizită făcută în India, unde l-a întâlnit pe liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, fondatorul Transylvania College din Cluj-Napoca, Simona Baciu, a declarat că acesta a acceptat să viziteze Clujul şi să vină în România.

„În septembrie, am avut onoarea de a-l cunoaşte pe Dalai Lama în India. L-am invitat să ne viziteze la Cluj-Napoca şi să vină în Romania. A fost foarte deschis şi răspunsul său a fost afirmativ, spunând «Da, vreau să vin în România». Acum urmează să ne ocupăm de toate formalităţile, am vorbit cu cei de la Camera de Comerţ Româno-Americană (AMCAM), vom lua legătura cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) şi să îi transmitem lui Dalai Lama o invitaţie oficială. Sperăm să îl întâlnim, din nou, de această dată la Cluj-Napoca în cursul anului viitor. Dalai Lama a fost în Ungaria, în Bulgaria, dar în ţara noastră nu a fost niciodată", a spus Baciu.


Potrivit acesteia, Dalai Lama este implicat în educaţie şi vorbeşte foarte mult despre importanţa acesteia în formarea noii generaţii.

"Am fost o delegaţie de 25 de persoane din România, care s-a aflat în India, timp de patru zile, în luna septembrie la o manifestare privind lecţiile lui Dalai Lama, am vizitat locuri sacre, am participat la slujbe speciale oficiate de călugări budişti, de călugări tibetani. Şi am avut şi o audienţă privată cu Dalai Lama, care ne-a primit pe toţi, a petrecut timp cu noi. Este un spirit extrem de pozitiv, iar în prezenţa lui simţi o energie extraordinară", a subliniat Simona Baciu.


Dalai Lama, aflat în prezent în India, trăieşte în exil din 1959 şi a primit premiul Nobel pentru pace în 1989.

Dalai Lama anunţa, în martie 2011, că-şi abandonează rolul politic de lider al mişcării tibetanilor în exil, un rol în mod esenţial simbolic.

Etichete: vizita dalai lama
Ultimele Stiri
abonare newsletter