Actualitate

Orchestra care a deschis Festivalul Enescu vine la Cluj

După deschiderea Festivalului Enescu 2015 la Bucureşti, Orchestra Română de Tineret vine pentru prima dată la Cluj.

În 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia - Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii - Serafim Antropov”,  s-a format „Orchestra Română de Tineret” pentru a oferi celor mai talentaţi tineri muzicieni români şansa de a descoperi creativitatea colectivă si compoziţiile unor muzicieni pe care nu apucă să îi studieze în şcoală.

Cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, membrii săi sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni din ţară şi sunt pregătiţi, încă de la înfiinţarea orchestrei, de renumitul dirijor Cristian Mandeal. Membră a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional „Enescu şi Muzica Lumii” de la Sinaia, începând cu anul 2008.


Din 2011 a fost prezentă în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi a triumfat în cadrul Festivalului Internaţional al orchestrelor de tineret „Young Euro Classics” de la Berlin. Sub bagheta lui Cristian Mandeal, tinerii susţin în această perioadă mai multe concerte în Italia, Franţa, Austria, dar şi în România.
 
În Capitala Tineretului, la sfârşitul lunii octombrie, vor avea loc două concerte excepţionale susţinute de Orchestra Română de Tineret, alături de violonistul Roman Kim (25 octombrie) şi de pianista Olga Scheps (26 octombrie), doi dintre cei mai sclipitori tineri muzicieni din lume.

Etichete: spectacol concert
Ultimele Stiri
abonare newsletter