Actualitate

Aproximativ 200 de producători prezenți la a treia ediție a Zilelor Recoltei din Cluj-Napoca

Aproximativ 200 de producători și meșteri populari sunt prezenți pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” la a treia ediție a Zilerelor Recoltei Cluj-Napoca.

Timp de trei zile, de ieri și până duminică, clujenii au ocazia de a-și face aprovizionarea pentru iarnă dintr-un singur loc, având o ofertă extrem de bogată de fructe și legume proaspete, la preț de producător.

Evenimentul a debutat vineri dimineața, producătorii fiind prezenți la standuri de la primele ore ale dimineții, fiind organizat în parteneriat de către Asociația Produs de Cluj, Consiliul Județean Cluj, Primăria și  Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca. Pe standurile puse la dispoziție, expozanții și-au etalat produsele provenite din grădinile și microfermele proprii. Astfel, cei care au trecut prin târg au putut să achiziționeze nu doar cartofii necesari în sezonul rece, dar și legume pentru prepararea conservelor și murăturilor tradiționale. Gospodinele au avut la dispoziție morcovi, gogoșari, ceapă, vinete tradiționale și albe, usturoi, castraveți, ardei grași și iuți, dar și cantități impresionante de varză și conopidă. Nu au lipsit nici fructele de sezon, mere, pere, prune, struguri, piersici, dar și sucuri naturale extrase din acestea. Vizitatorii târgului au putut urmări prima fază a procesului de procesare a vinului, respectiv storsul strugurilor, la cele două mustării tradiționale prezente.


Pe lângă fructe și legume, la Zilele Recoltei de la Cluj-Napoca sunt expuse spre vânzare o mare varietate de produse apicole, respectiv miere de albine, propolis, polen crud și uscat, precum și energizante realizate din produsele apicole. Pe standurile de la Sala Sporturilor sunt prezente și preparate din lapte și carne, ulei presat la rece, dar și siropuri naturale. Amatorii de dulciuri pot opta pentru prăjituri sau ciocolată de casă, turtă dulce, dulcețuri, înghețată și plăcinte tradiționale.

Târgul dispune și de un sector dedicat meșterilor populari clujeni care expun costume populare, sculpturi în lemn sau piatră și bijuterii produse manual. De asemenea, sunt prezenți și producătorii clujeni de produse din lavandă, dar și cei care cultivă flori sau plante aromatice.


Cei mici au la dispoziție un parc de distracții, iar amatorii de pictură pe față își pot alege imaginile pe care vor să le aibă pe aceste părți ale corpului. Tot pentru cei mici, mâine, de la ora 13:00 va avea loc un atelier de sculptura în fructe și legume, iar duminică un spectacol de teatru de păpuși. În fiecare seară, pe scenă vor urca artiști și ansambluri folclorice îndrăgite, care vor prezenta momente de folclor autentic de pe Valea Someșului, dar și din restul Transilvaniei.

Aceasta a treia ediție a Zilelor Recoltei la Cluj-Napoca coincide cu a 40-a ediția a Târgului Produs de Cluj și se va încheia duminică seara, la ora 21:00.

abonare newsletter