Actualitate

Gospodinele sunt așteptate să își facă aprovizionarea de iarnă la Zilele Recoltei

Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria municipiului Cluj Napoca, organizează a III-a ediţie a Zilelelor Recoltei. La acest eveniment, care se va desfăşura între 18 şi 20 septembrie pe platoul Sălii Sporturilor, sunt aşteptaţi aproximativ 200 de expozanţi, producători de legume şi fructe, artizani şi mici fermieri.

Pe parcursul celor trei zile ale târgului, gospodinele care doresc să-şi facă aprovizionarea pentru iarnă vor putea alege fructe şi legume de sezon având la dispoziţie, în acelaşi loc, produse de calitate la preţuri  avantajoase, vânzare tip en-gros şi producţie bio.

Şi-au anunţat prezenţa cultivatorii de cartofi  din Râşca, dar şi legumicultori din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldovenești, Sânnicoară, Chinteni, Floreşti precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de pe standuri usturoiul  şi ceapa de Mihai Viteazu, dar nici porumbul, provenind din aceeaşi zonă.


Pe lângă legume și fructe, clujenii vor avea ocazia să cumpere ulei presat la rece, produse pe bază de lavandă, precum şi dulceţuri preparate după metode tradiţionale. Apicultorii clujeni vor expune, pe lângă mierea de albine, o gamă largă de produse apicole, iar patiserii vor oferi amatorilor de dulciuri ciocolată, turtă dulce şi prăjituri de casă. Ca la fiecare târg organizat de Asociaţia Produs de Cluj, şi acum vor fi prezenţi mici fermieri clujeni care vor prezenta spre vânzare lactate şi produse din carne de porc, toate preparate după reţete proprii. Şi pentru că e toamnă, viticultorii au anunţat că vor stoarce strugurii chiar la târg, oferind vizitatorilor nu doar must proaspăt, ci şi ocazia de a urmări procesul tehnologic de obţinere a acestei licori, în mustăria tradiţională românească, cu teasc şi zdrobitor. De asemenea, vor fi prezenţi procesatori de sucuri naturale din fructe.  

Alături de aceste produse tradiţionale, clujenii vor mai putea achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii realizate manual de talentaţii meşteri populari clujeni. Zilnic, iubitorii cântecului şi dansului popular vor putea urmări spectacole folclorice susţinute de talentaţi şi îndrăgiţi artişti clujeni. Pentru cei mici, sunt programate activităţi educative şi recreative, respectiv spectacol de păpuşi şi atelier de sculptură în fructe şi legume, precum şi un parc de distracţii.


Trebuie  menţionat faptul că această ediţie a Zilelor Recoltei marchează şi târgul cu numărul 40 organizat de Asociaţia Produs de Cluj. Faptul că s-a ajuns la acest număr de evenimente expoziţionale, demonstrează că organizaţia şi-a atins scopul, acela de a sprijini micii producători clujeni, de a promova arta şi cultura tradiţională.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter