Actualitate

Apă menajeră şi miros de rahat, asta trebuie să îndure locuitorii unei străzi din Floreşti – GALERIE FOTO

Mai multe familii din comuna Floreşti susţin că trăiesc un adevărat calvar. Ei spun că apa menajeră ajunge pe drumul public, iar mirosul degajat este infernal. Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, susţine că floreştenii nu redau realitatea.

“În imaginile ataşate puteţi observa în ce stare se află un drum care este în domeniul public al comunei Floreşti. Apa pe care o vedeţi este de fapt apa menajeră uzată, mai exact apa din WC-urile a peste 200 de familii care locuiesc în ansamblurile rezidenţiale Sun City şi Emerald Gardens”, susţine floreşteanul Marius Avram.

El spune că Primăria Floreşti a săpat o groapă mare lângă o baltă unde se deversează descoperit toată apa menajeră, iar când groapa se umple ajunge pe drumul de acces al blocurilor.


“Sistemul ales de Primărie este următorul: s-a săpat o groapă mare lângă acea baltă unde se deversează descoperit toată apa menajeră, iar când aceasta se umple se varsă toată pe uliţa de acces a blocurilor. Pe lângă pericolul major ca vreun copil să cadă într-o groapă de 3x3 metri şi cu adâncime de 4 sau 5 metri vă daţi seama ce miros degajă. După falimentul celor doi constructori Primăria Floreşti a preluat drumul dintre cele două ansambluri, dar nu a făcut absolut nimic legat de canalizare sau craterele din acest drum. Nici măcar nu poate fi vorba de asfalt, deşi totuşi 200 de familii care locuiesc pe o stradă cred că totuşi contribuie cu o sumă frumuşică la Primărie, prin taxe şi impozite locale”, a precizat floreşteanul.

Floreştenii care locuiesc în zonă consideră că problema este una de sănătate publică şi roagă toate autorităţile competente să vină în inspecţie.


Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, susţine că cei care au făcut sesizarea nu redau realitatea.

„Ce a precizat floreşteanul nu redă realitatea. Acolo este o staţie de pompare care aparţine asociaţiei de locatari de acolo. Prima dată trebuie să predea pompele către Compania de Apă ca şi unic concesionar al tuturor reţelelor de apă şi canalizare din Floreşti. Pompele nu sunt nici ale Primăriei nici ale primarului. Acea staţie de pompare este pe un domeniu privat”, a declarat Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter