Actualitate

Boc, Vușcan și Seplecan la deschiderea Zilelor Turzii

În această dimineață în sala mare a primăriei Turda s-a dat startul oficial al Zilelor Municipiului Turda ediția 2015.

Bugetul total alocat pentru formații/artiști și scenă se ridică la circa 40.000 de euro, a precizat primarul Tudor Ștefănie. Din bugetul total al Zilelor Municipiului Turda din acest an, 180.000 de lei au fost alocați de la bugetul local, 80.000 de lei vor proveni din chirii (terenuri pentru comercianți), 79.000 de lei din sponsorizări (sume existente până în acest moment), la care se mai adaugă un contract de 20.000 de euro cu Kaufland.

La deschiderea inaugurală au fost prezenți: primarul Clujului-Emil Boc, Prefectul Gheorghe Vușcan, Președintele Consiliului Județean- Mihai Seplecan, europarlamentarul Daniel Buda, deputatul Mircea Irimie, primarii localităților înfrățite cu Turda dar și edilii comunelor învecinate.


Maiestrul de ceremonie a fost primarul Tudor Ștefănie, alături de viceprimarul Lucian Nemeș. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de protopopul Daniel Crișan, alocuțiunile autorităților locale, județene și centrale.

Primarul Tudor Ștefănie a amintit cu această ocazie despre cei trei T pe care se pune accentul la această ediție, Turda, Tursim Tradiție. Potențialul turistic al municipiului, relansarea economică, fundamentarea şi promovarea proiectelor pentru dezvolatarea locală, continuarea procesului de dezvoltare a infrastructurii, creşterea standardelor calităţii vieţii din comunitate, fiind doar câteva din subiectele abordate în cadrul discursului său.


Prefectul Gheorghe Vușcan: „Turda este un centru cultural puternic, este un centru turistic, mi-a plăcut această metaforă Orașul Salinei....îi salut pe turdeni dar în special pe cei din generația părinților și buncilor noștri, care probabil sunt cei mai fericiți în aceste zile pentru că în perioada de concediu se întrunesc familiile din țară și din străinătate , aici este un bun prilej de-a se reuni și de-a petrece timpul împreună. Programul pus la cale de organizatori este pentru toate gusturile și toate generațiile...” remarcă Vușcan.

A urmat la cuvânt primarul Clujul Emil Boc: „Salina Turda spre exemplu a fost un obiectiv integrat pe deplin în ceea ce însemnă capitala europeană a tineretului, aici numesc municipiul Cluj Napoca. Recent când am avut acel festifal important la Cluj cu  peste 200.000 de participanți, o bună parte dintre ei au venit și la Salină și vreau să vă spun că impresiile au fost extraordinare. Aceasta trebuie să fie viziunea unei autorități locale, să te gândești la viitor să exploatezi potențialul local pe care-l ai, cu ce poți să ieși în față... faptul că anual aveți la Salina Turda peste 500.000 de oameni în fiecare an ca vizitatori, arată că ați avut viziune și ați știut să găsiți un bulgăre de aur pe care să-l fructificați”.


Discursurile au continuat cu Mihai Seplecan- președintele Consiliului Județean, europarlamantarul Daniel Buda și deputatul Mircea Irimie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter