Actualitate

Primarul Turzii despre posibilul depozit de deșeuri de la Turda: „La noi încă nu s-a prezentat nimeni cu nici o documentaţie, nu a depus nimeni nici o solicitare şi nici nu am luat în discuţie sau să dăm vreo aprobare în acest sens”

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, joi, că deşeurile menajere din judeţ vor putea fi depozitate în perioada următoare, pe o rampă temporară amenajată pe o suprafaţă de 8.700 de mp lângă municipiul Turda unde acestea vor putea fi stocate pe o perioadă de cel puţin un an, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID). O firmă de salubrizare din Bucureşti a achiziţionat 30 de hectare în extravilanul municipiului Turda pentru viitoarea rampă, iar în cazul în care CMID nu se va finaliza într-un an de zile, aceasta va fi extinsă. Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, spune că nu a auzit de construirea unei rampe temporare la el în oraş, că nu a văzut nicio documentaţie şi spune că până la emiterea unui aviz de construcţie trebuie să se gândească cum va afecta comunitatea.

”În acest moment, nici eu personal, nici instituţia pe care o conduc, nu avem cunoştinţă despre detaliile privind depozitul temporar de deşeuri despre care s-a vorbit la nivelul Consiliului Judeţean. La noi încă nu s-a prezentat nimeni cu nici o documentaţie, nu a depus nimeni nici o solicitare şi nici nu am luat în discuţie sau să dăm vreo aprobare în acest sens. Nici măcar nu ştim unde este terenul la care se face referire. Conform procedurilor legale, trebuie să primim o solicitare în acest sens, cu documentaţia aferentă. Până atunci, nu putem avea nici o poziţie, pentru că nu avem despre ce să vorbim”, a declarat primarul Tudor Ștefănie.

Primăria Turda precizează că discuțiile despre acest subiect au apărut „pe fondul unor speculații care nu își au rostul”.


Întrebat cum i se pare ideea construirii unei rampe temporare de depozitare la Turda, primarul s-a limitat să precizeze: “Nu comentez”.

Citește și: O nouă soluţie pentru criza deşeurilor. Gunoaiele judeţului, transportate la Turda unde se va construi o rampă temporară. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter