Actualitate

Locuitorii Clujului declară război festivalului UNTOLD: „Dacă şi la anul veţi avea tupeul şi nesimţirea să-l organizaţi, voi face tot posibilul să vă pun beţe în roate”

Persoanele care locuiesc în centrul Clujului ameninţă că vor boicota organizarea ediţiei a doua a festivalului UNTOLD.

O femeie care locuieşte spre capătul cartierului Grigorescu pe strada Donath susţine că i-a fost imposibil să doarmă din cauza concertului din weekend. „Mi-e rusine că locuiesc în Cluj, aşa-zisă capitală europeană a tineretului 2015. Mi-e ruşine că minunatul nostru primar se bate cu pumnul în piept că vai câte face pentru cetăţeni. Locuiesc spre capătul cartierului Grigorescu (la aproximativ 2 km de centrul «distracţiei» de la Untold). Ca şi alţi locuitori ai oraşului, am fost nevoită să plec din cauza zgomotului, însă întrucât unii trebuie să meargă şi la serviciu, noaptea  în 02.08 am încercat să dorm acasă, pe strada Donath din Cluj-Napoca, însă mi-a fost imposibil din cauza minunatului concert la care eu nu am vrut să merg şi pe care totuşi am fost obligată de Emil Boc să îl ascult”, susţine femeia pe un site de reclamaţii şi sesizări.

Femeia le propune autorităţilor să mute festivalul în afara oraşului. „Nu am nicio problemă cu organizarea unor evenimente culturale în oraş de genul festivalului Untold, dar măcar nu le faceţi în mijlocul oraşului. De ce să suporte toată populaţia Clujului (câteva sute de mii de oameni) muzica pe care o ascultă câteva zeci de mii? De ce nu se organizează (am auzit că deja s-au făcut anunţuri legate de ediţia din 2016) în afara oraşului (de ex. în Hoia) astfel de manifestaţii?”, a declarat clujeanca.


Femeia speră să existe sancţiuni în urma festivalului şi susţine că va face tot posibilul să pună beţe în roate dacă se mai organizează încă o ediţie în centrul Clujului. „Sper din tot sufletul să existe nişte repercusiuni pentru abuzurile la care am fost supuşi toţi locuitorii Clujului care am fost nevoiţi să stăm acasă, să mergem la serviciu şi să ascultăm concertul din propriile case (în oraş locuiesc şi oameni bolnavi, copii, bătrâni, femei însărcinate – situaţie în care mă aflu şi eu, dar pe nimeni nu interesează acest aspect). Nici măcar cu geamul închis nu se putea dormi. Dacă şi la anul veţi avea tupeul şi nesimţirea să organizaţi acest festival în centrul oraşului să fiţi sigur că voi face tot posibilul să vă pun cât mai multe beţe în roate să nu reuşiţi. Sunteţi primar, adică ales de noi pentru a ne reprezenta şi Clujul nu este moşia ta să organizezi după bunul plac evenimente de acest gen”, conchide femeia.

Emil Boc îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi susţine că este conştient de nemulţumirile celor deranjaţi de festival. „Îmi cer scuze pentru acest disconfort provocat şi vă mulţumesc sincer pentru înţelegere. Sunt conştient de nemulţumirile minorităţii tăcute, care a fost suparată pe zgomot, restricţii de circulaţie sau artificii la ore târzii, dar vă asigur de faptul că toleranţa dumneavoastră a fost apreciată de toată lumea”, a fost răspunsul primarului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter