Actualitate

Cluj Napoca – centrul păcii la nivel mondial pentru o săptămână

Școala Internațională de Vară NATO (NATO International Summer School — NISS) se deschide pe data de 3 august și va reuni la Cluj 40 de participanți reprezentând 28 de naționalitați.

NISS își propune să promoveze Clujul pe scena internațională, oraşul devenind centrul păcii pentru o săptămână la nivel mondial.

Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 august, iar printre invitații cu reputație internațională se numără Eric Povel de la Divizia de Diplomație Publică a NATO, Maior Serge Stroobants de la Academia Regală Militară din Bruxelles, profesor Alexander Moens de la Universitatea Simon Fraser, Vancouver, Canada, Antonia Colibașanu în calitate de director pe Europa al Stratfor România, precum și profesori din mediul academic românesc reprezentând Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea din București şi Academia Forțelor Terestre „N. Bălcescu” din Sibiu.


Subiectele abordate pe durata Școlii NATO de-a lungul conferințelor și workshop-urilor vor atinge teme precum:

- Politica internațională într-o perioadă dominată de instabilitate. NATO ca actor important în menținera păcii (3 august)


- Politica ușilor deschise NATO — conexiuni pentru viitor (4 august)

- Relațiile transatlantice (5 august)


- Partenerii NATO în estul Europei (5 august)

- Integrarea incertitudinii si conflictele asimetrice conform dreptului internaţional (6 august)


Evenimentul este organizat de către un ONG menit să ofere tinerilor studenţi mijloacele, timpul şi spaţiul necesar pentru a pune în practică abilităţile şi cunoştintele dobândite în timpul studiilor universitare; să promoveze comunicarea interpersonală şi interculturală, precum şi cooperarea.

Școala NATO se va încheia vineri, 7 august, începând cu orele 13:30, cu o conferința de presă ce va include și semnarea Manifestului pentru Pace.

abonare newsletter