Actualitate

Majorarea indemnizațiilor demnitarilor, cuprinsă în rectificarea bugetară

Guverul a aprobat prima rectificare bugetară pe anul acesta. O rectificare pozitivă, după cum a ţinut să precizeze Victor Ponta, care a anunţat că se repară astfel tăierile de salarii şi indemnizaţii din 2010.

De asemenea, premierul a anunţat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei dar şi Ministerul Afacerilor Interne vor primi mai mulţi bani.

Vor fi alocate fonduri  şi pentru autorităţile locale în valoare de 1, 3 miliarde.

Şi administraţia prezidenţială va primit 10 milioane de lei pentru deplasări externe şi protocol.

De altfel, se pare că premierul s-a răzgândit, iar rectificarea bugetară a cuprins și banii necesari măririi salariilor a 48 de înalți demnitari, înaintea măririlor promise și celorlalți bugetari prin legea salarizării.

Astfel, demnitarii se vor bucura de la 1 august de salarii mai mari, așa cum a aprobat Guvernul în data de 8 iulie, într-o ședință condusă de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar în acea perioadă.

Când s-a întors din Turcia, Ponta a declarat că nu este de acord ca majorarea salariilor demnitarilor să se facă înaintea celorlanți bugetari.

“Decizia mea este clară: mărim salariile la demnitari când le mărim la toți funcționarii”, a declarat Victor Ponta vineri, 10 iulie, adăugând că va emite o ordonanță care o va anula pe cea anterioară.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar majorarea salariilor demnitarilor a fost bugetată de Victor Ponta la rectificarea bugetară.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter