Actualitate

Fosile de dinozaur, bucăți de meteorit din Siberia și melci uriași, la ExpoMineralia în Iulius Mall - VIDEO

Săptămâna debutează la Iulius Mall Cluj cu o nouă ediţie a ExpoMineralia, Târgul Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii. De această dată, pe lângă minunatele podoabe din pietre preţioase şi semipreţioase, organizatorii au pregătit o surpriză pentru toţi cei care vor să descopere dovezi ale altor ere.

În perioada 28 iulie – 2 august, clujenii şi nu numai sunt aşteptaţi să completeze sesiunile de shopping din magazinele lor preferate cu un periplu printre standurile ExpoMineralia, care se va desfăşura la parterul Iulius Mall. Târgul Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii uimeşte din nou, prezentând clujenilor şi nu numai piese de colecţie cu o vechime de zeci de milioane de ani. Vizitatorii vor putea admira şi chiar achiziţiona rămăşiţe de dinozaur şi multe alte fosile. Vedetele acestei ediţii sunt dinţii de dinozaur, bucăţile de meteorit şi amoniţii uriaşi. „Expoziția este dedicată fosilelor din Epoca Jurasic, epoca în care au trăit și dinozaurii. Nu avem numai fosile de dinozaur. Noi mai avem fosile din melci, animale preistorice fosilizate care au trăit în perioada respectivă. Avem dinți de dinozaur din varietatea Spinoceras. Un dinozaur marin. Cam astea ar fi de la dinozauri. În rest avem pești fosilizați, pești preistorici care au trăit atunci, melci și multe altele. Dinozaurii pe care noi îi avem expuși au trăit în Africa”, a declarat organizatorul expoziției Ciprian Timișescu.

La expoziție există până și meteoriți găsiți în seculul XIX în îndepărtata Siberie. „Avem bucățele dintr-un meteorit din Siberia, nu sunt bucăți foarte mari dar iubitorii pot să le vadă și să le atingă. Meteoriții datează din secolul XIX”, a spus Timișescu.


În plus, clienţii Iulius Mall Cluj vor găsi la târg peste 150.000 de bijuterii, accesorii, decoraţiuni şi alte obiecte lucrate cu măiestrie. „Sunt trei sute de pietre. Este de departe cel mai mare show de minerale care a fost vreodată în România”, a precizat organizatorul.

Cei pasionaţi vor putea afla care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor şi personalităţilor lor sau cum le pot influenţa starea de sănătate. „Fiecare zodie îi corespunde anumite cristale. În funcție de asta clienții pot să-și aleagă piatra în funcție de zodie. Avem tabelașe gata făcute și pentru cei care nu sunt inițiați în această artă a pietrelor. Fiecare cristal îi corespunde unui meridian energetic. Când purtăm cu noi un cristal el ne echilibrează un anumit meridian. Purtând cristalele corespunzătoare putem să obținem o stare de sănătate mult mai bună. Cristaloterapia este o știință acreditată și care lucrează cu așa ceva. Dacă dumneavoastră munciți în domeniul comunicării vă va ajuta foarte mult de exemplu o calcedonia albastră care se spune că îmbunătățește foarte mult chakra gâtului. Automat îmbunătățește calităție oratorice și zona gâtului”, a concluzionat Ciprian Timișescu.


Articolele de la expoziție au un design deosebit și sunt create din roci, flori de mină, geode, cristale, lemn, pietre preţioase şi semipreţioase, care provin din peste 50 de ţări ale lumii. Mai mult de 180 de tipuri de pietre, cu forme şi culori diferite, au fost utilizate pentru crearea bijuteriilor strălucitoare şi rafinate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter