Actualitate

Noul subprefect al Clujului este Györke Zoltán

În ultima şedinţă a Guvernului României ce a avut loc miercuri, 15 iulie, a fost adoptată Hotărârea privind aplicarea mobilităţii pentru Györke Zoltán, din funcţia publică de inspector guvernamental în funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj.

În urma acestei hotărâri, joi, 16 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial nr.531, Hotărârea nr.  549 privind numirea noului subprefect, în persoana lui Györke Zoltán.

În acelaşi timp, a fost publicată Hotărârea nr. 548 privind încetarea exercitării, cu caracter  temporar,  prin  detaşare  în  condiţiile  legii,  a  funcţiei  publice  de  subprefect  al judeţului Cluj de către Codrean Dan-Cristian.


Gyorke Zoltan, fostul subprefect de Cluj, a câştigat în instanţă repunerea sa în funcţie, însă Guvernul României, prin Victor Ponta, a refuzat timp de mai bine de o lună să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Cluj şi a atacat-o cu contestaţie în anulare. Gyorke l-a dat din nou în judecată pe Ponta, precum şi pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Jozsef Birtalan, pentru că au refuzat să aplice decizia instanţei şi cere amenzi drastice: 1.000 de lei plus 20% din salariul minim brut pe economie (adică 195 de lei) pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a sentinţei, plus alte penalităţi.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta refuză din nou să aplice legea. Un fost subprefect de Cluj îi cere în instanţă 1.195 de lei pe zi, plus alte penalităţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter