Actualitate

Lucrări de mântuială la drumurile judeţene. Seplecan refuză să mai plătească. Reacţia şefului RAADPP Cluj - GALERIE FOTO - VIDEO

Reprezentaţii Consiliului Judeţean Cluj au prezentat astăzi lucrările de mântuială făcute de RAADPP la drumurile judeţene din Cluj. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj (CJ) Cluj Mihai Seplecan a acuzat instituţia condusă de Mircea Avram şi a subliniat că se fac modernizări fără ca instituţia administrativă să le poată controla. Mai mult, Seplecan spune că vrea să desfiinţeze Regia.

Concluzia a venit după câteva verificări pe teren. Arhitectul şef al judeţului Claudiu Salanță a declarat că a vizitat câteva drumuri  unde s-au găsit mari probleme. ”Am găsit plombe puse, cred, cu lopata. Cred că după ploi aceste plombe vor sări”, a spus acesta. Salanţă a mai precizat că un metru pătrat de plombă costă 100 de lei.

“RAADPP poate da lucrări unor firme precum Napoca Construcţii, Diferit sau Regiei Drumurilor Județene, pe baza unui acord cadru. Sunt lucrări de întreţinere periodic sau curentă şi nu necesită proiectare”, a spus la rândul său, Mariana Raţiu, director executiv al Consiliului Judeţean Cluj.


Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că ar trebui desființată Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat și transformată în direcție, pentru a putea controla aceste lucrări. De asemenea, Seplecan a spus că pentru asfaltarea corespunzătoare vrea să ia un credit. “Trebuie ca RAADPP să devină direcție și atunci putem controla aceste lucrări și banii vor veni din acest credit, a spus Seplecan”.

Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat faptul că această situaţie trenează la RADPP de 25 de ani, fără ca cineva să facă ceva concret în sensul schimbării.


“De 25 de ani este situaţia asta, banii sunt semnaţi la Consiliul Judeţean şi transferaţi în sistem bancar către RAADPP. Eu nu mai vreau să semnez pentru nicio sumă de bani dacă nu avem o fişă tehnică. (…) Iar faptul că în ultimii 25 de ani nu le-a cerut nimeni asta, vorba preşedintelui, ghinion…”, a mai spus Seplecan.


Avram: “Sunt acuzaţii nedrepte”

În replică, directorul RAADPP Mircea Avram spune că nu acceptă ameninţările şi şantajul, mai ales când acuzaţiile preşedintelui CJ sunt nedrepte. “Nu pentru mine sunt deranjat de aceste declaraţii, ci pentru colegii mei care sunt nişte profesionişti.


Sunt acuzaţii pe nedrept, nu accept ameninţări şi şantaj. Voi lămuri lucrurile luni, într-o conferinţă de presă. Anul trecut eram cel mai bun, cel mai frumos, iar acum sunt hoţ? De ce nu m-a invitat la conferinţa de presă? În ce priveşte desfiinţarea Regiei, el a lucrat acolo, iar acum ce face, desfiinţează nişte locuri de muncă?”, a spus Avram.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter