Actualitate

Google sărbătoreşte sonda spaţială New Horizons, care se va „întâlni” cu planeta Pluto

Google sărbătoreşte, printr-un logo special, sonda americană New Horizons, care va trece, marţi, la cea mai mică distanţă de misterioasa planetă pitică Pluto, această „întâlnire” fiind considerată de specialişti principalul eveniment spaţial al anului 2015.

Noul logo al Google, creat de Kevin Laughlin, este o ilustrare animată a modului în care sonda spaţială va efectua acest survol istoric, având în vedere că, marţi, New Horizons, lansată de NASA în 2006, se va afla la cea mai mică distanţă de Pluto, după ce a parcurs aproximativ 5 miliarde de kilometri prin spaţiu.

„Întâlnirea” va completa misiunea de explorare a celor "nouă planete clasice" din Sistemul Solar: odată cu survolarea lui Pluto, toate cele nouă corpuri cereşti vor fi fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială.


Sonda Spaţială se va afla la cea mai mică distanţă de Pluto marţi, la ora 11.49 GMT, potrivit informaţiilor furnizate de NASA.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.


De la trecerea sondei Voyager 2 pe lângă Neptun la sfârşitul anilor 1980, nicio planetă (clasică, pitică) nu a fost explorată de la o distanţă atât de mică, aşa cum o va face sonda New Horizons.

Întrucât distanţa care separă sonda americană de Terra este de aproape 5 miliarde de kilometri, semnalul radio are nevoie de 4,6 ore pentru a ajunge pe planeta noastră.

Etichete: sarbatoare google
Ultimele Stiri
abonare newsletter