Actualitate

Aproximativ 1300 de candidaţi, înscrişi la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ în Cluj

Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice au fost înscrişi la proba scrisă de miercuri a concursului de titularizare în învăţământ la nivel naţional, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 4.100 de posturi sau catedre vacante.

În Cluj s-au înscris pentru a participa la concurs 1319 candidaţi. La nivelul judeţului au fost organizate 4 centre de examen la Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu, Colegiul Tehnic Napoca, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau şi Liceul Teoretic Lucian Blaga.

Examenul începe de la ora 10:00 şi se desfăşoară pe perioada a patru ore. Candidaţii sunt aşteptaţi în centrele de examen în intervalul orar 08:00-09:00.

Candidaţii concurează pe un total de 51 de posturi pe perioadă nedeterminată şi 622 de posturi complete pe perioadă determinată.


Cei mai mulţi concurenţi vizează un post de profesor în învăţământul pre-primar: 229 de candidaţi înscrişi pe 2 posturi pe perioadă nedeterminată şi 11 posturi pe perioadă determinată.

Într-un clasament, următorul număr total de înscrişi îl reprezintă acela pentru un post de profesor în învăţământul primar: 157 de candidaţi înscrişi pe 18 posturi pe perioadă nedeterminată şi 132 pe perioadă determinată.

Conform calendarului, primele rezultate se afişează în 20 iulie, iar rezultatele finale după contestaţii în 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioada nedeterminată se realizează în şedinţe publice în 27 şi 28 iulie.


Situaţia la nivel naţional

Potrivit Ministerului Educaţiei, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice şi a catedrelor vacante sau rezervate se va desfăşura miercuri, de la ora 10.00, în 87 de centre de examen.

Aproximativ 27.000 de candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale la clasă sau la probele practice desfăşurate în perioada 27 mai - 26 iunie s-au înscris pentru susţinerea probei scrise. În cazul celor peste 4.300 de absolvenţi ai promoţiei curente, fişele de înscriere pot fi validate până miercuri dimineaţă, a precizat Ministerul Educaţiei.


Pentru concurs au fost publicate 4.189 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 2.528 în mediul urban şi 1.661 în rural.

Un număr mare de candidaţi s-a înscris pentru ocuparea posturilor de educatoare, profesori pentru învăţământul preşcolar (4.702), învăţători, profesori pentru învăţământul primar (4.110), limba şi literatura română (2.855), educaţie fizică (2.188) şi limba şi literatura engleză (1.932).


Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru posturile didactice de educatoare, profesori pentru învăţământ preşcolar (994), învăţători, profesori pentru învăţământ primar (896) şi muzică instrumentală (221).

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu una-două ore doar în cazul celor nouă candidaţi cu anumite deficienţe, aceştia fiind din Capitală şi din judeţele Buzău, Caraş-Severin, Cluj şi Vrancea, potrivit Ministerului Educaţiei.

abonare newsletter