monitorulcj.ro Menu
Actualitate

120.000 de lei (noi, grei) din buzunarele noastre, ale tuturor locuitorilor Clujului care ne plătim taxele și impozitele, pentru un spectacol cu o audiență ridicolă: 53 de spectatori

Atât a alocat Consiliul Local Fundației Armonia, patronată de „jurnalistul și istoricul” Ion Novăcescu. Marele om de presă - care nu scrie nici măcar pe un blog, vorbește singur la radioul "familiei PDL" și face emisiuni TV pe un site vizionat de el și familia lui - s-a angajat în fața susținătorilor din Primăria Cluj-Napoca că va produce un eveniment cultural demn de orașul de cinci stele Capitală Europeană a Tineretului.

A ieșit un circ ieftin, cu 53 de spectatori (am fost indulgenți și i-am numărat și pe artiști, pe cei cu sonorizarea și pe înaltul producător), cam tot atâția câți adulatori strânge emisiunea lui la radio când e invitat primarul.

Spre știința clujenilor care plătesc cinstit taxe și impozite, alte asociații, care fac mult mai mult bine comunității, dar nu au prieteni influenți printre funcționarii Primăriei, au primit mult mai puțini bani; un exemplu: Asociația Claudia Safta, care organizează în fiecare an tabere la mare pentru 30-40 de copii dependenți de dializă, a primit de la Primărie 43.000 de lei. De trei ori mai puțin!


Ce putea face Primăria cu cei 120.000 de lei aruncați pe gura de canal de Ion Novăcescu? Iată câteva exemple:

1) putea cumpăra rechizite pentru 1.200 de elevi (câte un ghiozdan, 3 caiete, un stilou, o radieră și 3 creioane);
2) putea cumpăra 3 autoturisme Dacia Logan pentru Poliția Locală;
3) putea asigura masa la cantina Primăriei pentru 33 de clujeni nevoiași timp de un an!


ion novăcescu nu e singurul producător plătit regește de Primărie: patronul Agenției Amprenta, Decebal Cotoc (cel care a plantat „prisme de reclamă” în toate intersecțiile orașului), a primit din bugetul local 170.000 de lei (pentru realizarea a două proiecte prin Fundația JMKeynes, din care unul e „uluitor”: Cluj-Napoca Noua Sală Polivalentă).

Nu e prima dată când vorbim despre modul „ciudat” în care Primăria a alocat banii publici; am mai scris aici: „TIFF sau Mioritmic? TIMAF sau Berăria Culturală? Alocarea banilor Primăriei e un talmeș-balmeș!” și aici „Primăria Cluj-Napoca ţine la secret banii alocaţi fundaţiei păstorită de jurnalistul Ion Novăcescu. Una întrebi, alta ţi se răspunde”.


PS. Ar fi amuzant dacă nu ar fi ilegal: Pe afișele prin care Fundaţia Armonia mediatiza mărețul eveniment plătit din bani publici scrie „intrarea pe bază de invitație”. La Casino, clădire publică, a Primăriei, la un eveniment plătit de noi toți, din bugetul local. Curtea de Conturi, DNA, se aude?