Actualitate

UBB susţine programul ,,Creatori de Viitor- Champions United″

Universitatea Babeş-Bolyai se alătură parteneriatului cu Asociaţia 11even şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanţe deosebite din ţara noastră, proiectul ,,Creatori de Viitor- Champions United″.

Manifestarea va avea loc în perioada 17-23 iulie, la Cluj-Napoca şi va reuni elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, profesori de top din România, părinţi cu implicare deosebită în procesul educaţional, precum şi o serie de mentori.

„Prezența la Cluj-Napoca – în Capitala Europeană a Tineretului – a peste 100 de liceeni din 30 de orașe ale României face din orașul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Ne dorim ca aceşti olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvârşească în amfiteatrele facultăţilor noastre, să devină studenți la cea mai veche, mai mare și – din multe puncte de vedere – mai prestigioasă universitate a țării, UBB. Aici vor forma împreună cu profesorii lor o comunitate a performanței de nivel mondial”, a declarat Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai.


Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din 8 județe din România. În 2015 programul se va dezvolta pe mai multe arii, însă cel mai important proiect rămâne „Champions United”.

,,Dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, își vor avea o contribuţie deosebită la dezvoltarea acestei țări”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al programului „Creatori de viitor” şi preşedintele asociaţiei 11even.

Etichete: liceu elevi ubb cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter