Actualitate

După Emil Boc, Salprest Rampă atacă dur CJ Cluj: Aşa îşi ascund ei incompetenţa

Administratorul Salprest Rampă Mircea Vereş a lansat un atac dur la adresa Consiliului Judeţean, după ce ieri CJ Cluj a susţinut că peste 500.000 de metri cubi de deşeuri am fost depozitaţi ilegal pe rampa de la Pata Rât. Vereş susţine că afirmaţiile făcute ieri de Consiliul Judeţean sunt “făcute cu scopul de a-şi ascunde incompetenţa” cu referire la faptul că Centrul de Deşeuri nu a fost finalizat nici până în ziua de astăzi.

“Rampa de la Pata Rât putea funcţiona până în anul 2017 având capacitatea necesară, an în care se sistează activitatea tuturor rampelor neconforme din România. Consiliul Judeţean Cluj a raportat ca an de închidere 2010. Obligaţia Consiliului Judeţean Cluj era ca la data sistării depozitului neconform să se deschidă prima celulă ecologică unde să se depoziteze deşeurile din Cluj-Napoca şi judeţul Cluj. Construirea noului Centru de Management Integrat al Deşeurilor este obligaţia legală a CJ Cluj deşi lcurările la noul centru au început în anul 2012 nici până în prezent nu a fost finalizat acest Centru. Mai mult, acesta stagnează. Nerealizările CJ Cluj nu pot fi puse în sarcina firmei noastre care întotdeauna a fost de partea interesului clujenilor. Acuzele legate de existenţa unor cantităţi de gunoi suplimentare faţă de anul 2014 care ar fi fost depozitate de către societatea noastră sunt afirmaţii tendenţioase făcute cu scopul de a ne discredita şi de a ascunde incompetenţa CJ Cluj. Nu putem accepta ca după moartea patronului şi administratorului rampei, Eugen Vereş, în mod incalificabil şi jignitor, CJ Cluj să dea vina pe o persoană decedată care s-a luptat din răsputeri pentru a asigura un mediu curat în Cluj-Napoca şi judeţ. Cu privire la cantităţile şi aspectele tehnice am solicitat unei firme de specialitate să determine suprafaţa şi cantităţile de deşeuri de pe rampa de gunoi de la Pata Rât”, susţine Mircea Vereş.

În cursul zilei de ieri, firma care se ocupă de închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât a sesizat Consiliul Judeţean despre faptul că pe fosta rampă de gunoi a oraşului au fost depozitate suplimentar peste 500.000 metri cubi de deşeuri doar în ultimul an. Reprezentanţii Consiliului Judeţean atrag atenţia despre faptul că din cauza volumului mare de deşeuri depozitate ilegal închiderea rampei va necesita costuri suplimentare care se ridică la milioane de euro, bani care nu vor fi decontaţi din fonduri europene şi vor trebui plătiţi din bugetul instituţiei.

abonare newsletter