Actualitate

Afecțiuni grave și tratamente costisitoare, finanțate de la bugetul public

Ministerul Sănătăţii lanseză, din 1 iulie, programe noi finanţate din bugetul ministerului pentru pacienţii aflaţi în stare gravă şi internaţi în spitale din România.

Începând de miercuri, va fi finanţat din bugetul Ministerului Sănătăţii (MS) programul naţional pentru hemoragii digestive superioare, care include consumabile pentru intervenţii endoscopice de urgenţă, pentru icter mecanic neoplazic şi achiziţii de stenturi pentru tratamentul endoscopic.

Un alt nou program care va fi finanţat de MS îi vizează pe pacienţii cu neoplasme esofagiene, pentru care va fi suportată achiziţia protezelor esofagiene.


Tot de miercuri va intra în vigoare şi programul de chirurgie endovasculară periferică, pentru care Ministerul Sănătăţii va finanţa achiziţia de materiale consumabile specifice pentru tratamentul endovascular, minim-invaziv, astfel încât în cazul pacienţilor cu astfel de afecţiuni să fie evitate intervenţille chirurgicale deschise.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, bugetul pe 2015 alocat până în prezent pentru toate acţiunile prioritare este de 235 de milioane de lei, iar aceste noi programe vin în completarea celor cinci acţiuni prioritare lansate în 2014 tot pentru pacienţii spitalizaţi în stare gravă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter