Actualitate

Dorin Chirtoacă, reales primar al Chişinăului

Candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a fost reales primar general al municipiului Chişinău în urma turului doi al alegerilor locale de duminică, obţinând 53,44% din voturile exprimate, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea tuturor proceselor-verbale, relatează IPN online.

Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturile exprimate, potrivit acestor rezultate anunţate luni dimineaţa.

Chirtoacă a aşteptat rezultatele scrutinului la sediul partidului, alături de echipa sa, cu care a sărbătorit victoria, cu şampanie. El a declarat că s-a aşteptat la rezultat şi le-a mulţumit alegătorilor, subliniind că astfel va continua "parcursul european" al capitalei moldovene.


Greceanîi le-a mulţumit şi ea alegătorilor care au votat-o şi a spus că promisiunile sale din campanie vor fi îndeplinite în măsura posibilităţilor.

Însă liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a declarat că nu recunoaşte rezultatul alegerilor, apreciind că există "o sumedenie de încălcări, care vor sta la baza contestării rezultatelor".


Chirtoacă a reuşit să atragă în turul doi mai multe voturi în toate sectoarele şi suburbiile capitalei, la fel ca la scrutinul din 2011, potrivit lui Mihai Bologan, citat de Unimedia. El a obţinut mai multe voturi inclusiv în sectorul Botanica, anterior un fief de stânga.

"Ne vom uni eforturile cu partidele proeuropene care au trecut în alegerile locale. De la celelalte partide, vedem ce putem prelua din programele lor pentru primăria" Chişinău, a declarat Chirtoacă în prima şedinţă operativă de la primărie, după alegeri, potrivit Unimedia.

abonare newsletter