monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cizmele de gumă au dispărut din magazine

Vremea ploioasă le-a adus bani frumoşi în buzunar marilor lanţuri de magazine.

Cizmele de gumă au fost pentru acest final de săptămână un must – have în garderoba celor din Cluj.

Oamenii au luat cu asalt magazinele la începutul weekendului în căutarea cizmelor care să-i ferească de bălţile din oraş sau de la festivalul Electric Castle din Bonţida. Pe trenurile care veneau spre Cluj de la Bucureşti oamenii întrebau în stânga şi-n dreapta în ce magazine pot fi găsite cizme de gumă.

Stocurile magazinelor s-au epuizat rapid după ce ploaia a lovit Clujul. Reporterii Monitorul de Cluj au căutat în principalele supermakerturi şi magazine specifice cizme de gumă, însă ele au dispărut de pe rafturile vânzătorilor.


„Am vândut foarte multe cizme, iar acum nu mai avem. Am făcut deja comandă şi trebuie să sosească la depozit”, a declarat un vânzător comercial al unui magazin de bricolaj.

La un alt magazin de pe Calea Turzii, nemaifăcând faţă numărului mare de comenzi, clienţii au fost sfătuiţi să-şi facă comenzile prin telefon. „De azi dimineaţă la raionul de grădinărit este plin de oameni. Având în vedere numărul mare de clienţi, le-am recomandat să-şi facă comenzile şi prin telefon”, ne-a mărturisit un oficial al unui magazin cu materiale de construcţii.


Pentru că au observat oportunitatea de business, locuitorii din Bonţida, locul în care se desfăşoară festivalul Electric Castle, au început să-şi vândă cizmele de gumă cu 20 de lei. „Nu am avut ce să facem. Am fost nevoiţi să cumpărăm cizme”, a declarat o tânără aflată în Bonţida.

Weekendul vine cu vreme urâtă la Cluj. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse vor fi averse şi trecător descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp. Vântul sufla slab spre moderat. Joi, temperaturile minime şi cele maxime au fost între 12 şi 17 grade Celsius. A plouat toată ziua la Cluj, iar cerul a fost noros.


Finalul weekendului nu va fi unul plăcut din punct de vedere meteorologic pentru că va ploua toată ziua. Există posibilitatea să fie furtuni şi descărcări electrice. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla puternic pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade Celsius.