Actualitate

Seplecan inspectează drumurile din judeţ şi spune că va accesa un credit bancar pentru asfaltarea lor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat, marţi, atât şantierul drumului judeţean 109 C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga cât şi alte sectoare de drumuri cum ar fi, spre exemplu, cel care duce în localitatea Buza, aflat într-o stare extrem de avansată de degradare. Cu această ocazie, Seplecan a declarat că intenţionează să acceseze un credit bancar pentru asfaltarea a 900 de kilometri de drumuri judeţene.

 „Am dorit să fac această trecere în revistă a mai multor sectoare de drumuri judeţene. Ea prefaţează o analiză pe care o vom realiza, extrem de amănunţită, care ne va indica la final care este necesarul exact de drumuri judeţene pe care va trebui să efectuăm lucrări de modernizare şi reabilitare şi ordinea în care vom face aceste lucrări, în funcţie de o serie de criterii obiective care vor stabili prioritizarea. Nu am fost niciodată şi nu voi fi adeptul lucrărilor de plombare, extrem de scumpe dar ineficiente, în locul acestora urmând să promovez lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnarea de covor asfaltic de grosimea indicată prin normativele în vigoare, singurele în măsură să reziste peste ani şi să ne scutească de intervenţii repetate, la intervale mult prea scurte de timp” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Reprezentanţii RADJ Cluj, cei care se ocupă de reabilitarea drumului judeţean 109 C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga, spun că lucrările sunt în grafic, având în vedere starea “deplorabilă” în care drumul a fost lăsat de fosta firma care s-a ocupat de reabilitarea lui, Kiat.


“Ca urmare a licitaţiilor făcute în ultimul an, noi am reuşit să câştigăm contractul pentru întreţinerea drumurilor pe două loturi din trei în judeţul Cluj. În acest moment, pe toate contractele pe care le-am primit de la Consiliul Judeţean Cluj vor fi finalizate până la sfârşitul lunii, iar noi suntem în discuţii cu Consiliul Judeţean pentru a găsi sursele de finanţare pentru continuarea acestui program. Acest drum a fost sub contractul de investiţii din 2011 semnat cu Kiat-ul, care anul trecut a fost reziliat după ce ei au părăsit efectiv lucrările, noi am preluat aceste lucrări şi am înaintat destul de mult cu acestea. Vom finaliza încă doi kilometri cu covor asfaltic, iar imediat ce se va găsi sursa de finanţare vom continua pentru că acest drum trebuie finalizat până la Cămăraşu”, a precizat Călin Platon, director RADJ Cluj.

Între timp, Seplecan spune că va accesa un credit în valoare de 120 de milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor din judeţul Cluj.


“În următoarea perioadă ne vom ocupa şi vom face toţi paşii legali să vedem câţi kilometri de drumuri mai trebuie asfaltaţi, trebuie să vedem suma despre care e vorba. Deocamdată, pe lângă suma pentru drumurile judeţene, mai vreau să iau o sumă pentru a achiziţiona o clădire pe care s-o transformăm în spital judeţean de urgenţă monobloc. Acest credit vreau să cuprindă toate aceste lucruri. Cred că la şedinţa de la sfârşitul lunii iulie vom lua această decizie. Tot ce fac voi face legal şi în folosul cetăţenilor judeţului Cluj. Cât respect legea nu mă interesează nimic. Tot ceea ce fac investesc în judeţul Cluj, pentru folosul judeţului. Indiferent de ce sumă. Nu ştiu domnul Nicoară pentru ce a luat acei bani, eu vreau să asfaltez drumurile judeţene. 120 de milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor, cu rigole, cu marcaje, modernizare cu totul. Cu spital cu tot, creditul va ajunge la 150 de milioane de euro”, spune Seplecan.

În 2005, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a accesat un credit în valoare de 55,5 milioane de lei pentru reparația drumurilor județene. Creditul a fost luat pentru o perioadă de 10 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter