Actualitate

Scandal pe linia 5, după ce un grup de rromi fără bilet a fost „sfătuit să coboare la prima”

O clujeancă susţine că a fost martora unui scandal petrecut pe linia 5, între controlori şi o femeie. Clujeanca susţine că aparatul de compostat nu funcţiona, iar o femeie ar fi fost obligată de controlori să coboare din autobuz, asta după ce, un grup de rromi ar fi fost „iertaţi” pentru că nu aveau bilet.

Clujeanca nemulţumită se întreabă de ce legea nu se aplică şi în cazul rromilor. „Aş vrea să sesizez faptul că trebuie controlaţi şi controlorii de autobuz. Controlorii ameninţă cu arestarea pe unii oameni dacă nu platesc o amendă mai mare decât cea menţionată. Ei nu controlează «aborigenii naţiunii» (rromii) şi îi spun să coboare la prima staţie. Dacă la ei se poate aşa ceva atunci oamenii de rând de ce trebuie să suporte legea dacă la rromi nu se aplică în mod repetat”, a precizat clujeanca pe un site de reclamaţii şi sesizări.

Clujeanca susţine că pe linia 5 s-a urcat un grup de rromi, care au fost sfătuiţi de controlori să „coboare la prima”. După ce o femeie a încercat să-şi composteze biletul şi aparatul nu funcţiona, controlorii au început să-i ia la puricat pe pasageri. Aceştia au încercat să o coboare pe femeie, iar în acest fel a început scandalul, susţine clujeanca.


„Într-o zi ploioasă de vară (recent) pe linia 5 care venea dinspre Aeroport un grup de ţigănci s-au urcat în autobuz. După un timp s-au urcat doi controlori. În staţia următoare s-a urcat o doamnă cu două plase grele şi a încercat să composteze biletul. Din cauza tehnologiei de ultimă generaţie a compostoarelor, ele se defectează când îti este lumea mai dragă ca şi în cazul acesta. Domnul controlor le-a şoptit rromilor: «Coborâţi la prima!»
Pe ei i-a lăsat, dar doamna a rămas cu biletul neimprimat. Controlorul a încercat să o coboare pe doamnă, dar ea curajoasă a ripostat cu vorbe grele, dar şi cu faptul că e juristă şi ştie ce drepturi are. A fost acolo şi o femeie în vârstă care a făcut un selfie controlorului împreună cu legitimaţia lui.
În fine doamna a zis că va da compania în judecată dacă vrea”, a concluzionat clujeanca pe un site de reclamaţii şi sesizări.

Un alt scandal între controlorii CTP şi un bărbat care nu avea bilet a avut loc în luna ianuarie a acestui an. Pentru că nu avea bilet şi a vrut să scape de amendă, bărbatul a folosit un spray paralizant şi un pistol cu electroşocuri. De aici până la o panică generală printre călători nu a fost decât un singur pas.


Şoferul autobuzului a fost nevoit să se oprească între staţii pentru ca lumea să poată coborî între staţii după ce s-a creat o isterie generală.

Scandalagiul s-a ales cu dosar penal. Şeful serviciului Siguranţa Circulaţiei din cadrul CTP Cluj – Napoca, Alin Oaidă, a precizat că au mai existat cazuri când controlorii au fost atacaţi cu spray paralizant, dar este primul caz când cineva i-a atacat cu un pistol cu electroşocuri.


Citeşte şi: Panică în autobuz. Doi controlori din Cluj, ATACAŢI cu un pistol cu ELECTROŞOCURI şi spray PARALIZANT

Ultimele Stiri
abonare newsletter