Actualitate

Încep înscrierile la şcolile de poliţie. Vezi câte locuri sunt în Cluj

Poliția Română anunţă că au început înscrierile în instituțiile de învățământ proprii și subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și în instituțiile de învățământ ale Serviciului Român de Informații care pregătesc specialiști pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţia Română pune la bătaie 968 de locuri din care: 325 la Academia de Poliție 'Alexandru Ioan-Cuza' București, 505 locuri la Școala de Agenți de Poliție ' Vasile Lascăr' Câmpina, pentru Școala de Agenți de poliție 'Septimiu Mureșan' Cluj-Napoca sunt disponibile 125 de locuri, 3 locuri pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă 'Pavel Zăgănescu' — Boldești si Academia Națională de Informații 'Mihai Viteazul' — 10 locuri. 

Printre criteriile care trebuie îndeplinite la admitere se numeră: detinerea cetățeniei română și domiciliul în România, să fie declarați 'apt' din punct de vedere medical, fizic, psihic şi să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat.


Vârsta minimă a candidaţilor trebuie să fie de 18 ani, cea maximă 27 de ani, iar  înălţimea  minimă să fie  de 1,65 m la bărbaţi şi 1,60 m la femei. În dosarul de recrutare pentru absolvenții de liceu din promoția 2015 se solicită adeverință din care să reiasă faptul că sunt înscriși la sesiunea de bacalaureat 2015 și copie legalizată după foaia matricolă.

Datele limită până la care candidații vor depune la dosarul de recrutare toate documentele necesare sunt: 12 iunie  pentru instituțiile de învățământ superior, iar pentru școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne este 21 august. Perioadele de desfășurare, tematica și bibliografia pentru concursul de admitere în instituția de învățământ a Serviciului Român de Informații pot fi obținute de pe site-ul acestei instituții. 


Articol scris de Ana Caşu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter