Actualitate

O tânără din Cluj despre abstinența sexuală până la căsătorie: „Este momentul ca elevii să fie informați corespunzător, nu prin promovarea abstinenței sexuale într-un spirit fundamentalist religios”

Iulia Miron, o studentă la Drept din Cluj, preşedinte al elevilor din România în perioada 2013-2014, cere public, printr-o scrisoare, demiterea consilierului Romeo Moşoiu din Ministerul Educaţiei şi introducerea de cursuri de educaţie sexuală în şcoli.

sursa foto: cristeaalin.wordpress.com sursa foto: cristeaalin.wordpress.com

Iulia Miron îl acuză pe consilierul Romeo Moșoiu că a exercitat presiuni împotriva ei, după ce, a cerut și în anul 2013 demisia acestuia.

„O sarcină nedorită în rândul elevelor poate avea ca efecte: ABANDON ȘCOLAR, excluziune socială, dar și traume psihice. În România, activitatea sexuală a tinerilor este în creștere. Consider că ACUM este momentul ca ei să fie informați corespunzător, nu prin promovarea abstinenței sexuale într-un spirit fundamentalist religios, ci prin EDUCAȚIE.


Susțin introducerea unor cursuri de educație sexuală în școli, dar și pregătirea profesorilor și a unui curriculum adecvat în acest sens.

În ceea ce îl privește pe consilierul Romeo Moșoiu, consider că trebuia demis cu mult timp în urmă, având în vedere activitatea de propagandă religioasă- exclusiv ortodoxă pe care o făcea din poziția de consilier al ministrului, abuzurile în serviciu, amenințările cu scăderea notei la purtare și exmatricularea elevilor care îndrăzneau să își ceară drepturile, intervenția în alegerile reprezentanților elevilor, precum și obținerea unor fonduri pe spatele CNE.


În anul 2013 am câștigat alegerile pentru președenția Consilului Național al Elevilor, fapt pe care Moșoiu nu a reușit să îl împiedice, cu toate că a acționat în stilul său caracteristic: telefoane la inspectori, profesori și elevi. Fix după alegeri, am fost repezită de pe scenă, am fost cu toții duși la biserică, după care, la sesiunile plenare a trebuit să îi smulg microfonul consilierului care nu se mai oprea de cuvântat aberații. S-a răzbunat el cu ocazia următoarelor alegeri. A avut grijă ca rezultatul să fie cum dorește el, iar Adunarea Generală să aibă loc într-un județ în care avea mai mult control, nu la Alba-Iulia unde nu ar fi putut influența pe nimeni.

Personal, am cerut demiterea consilierului Romeo Moșoiu în anul 2013 în cadrul unei întrevederi cu ministrul educației, însă răspunsul domnului ministru Remus Pricopie a fost: “El e cu Dumnezeu”. Așadar, copil de 17 ani fiind, am fost nevoită să mă lupt cu acest personaj care aparent avea mai multe arme ca mine, în frunte cu o rețea de profesori formatori manipulatori, a cărei influență se vede cu ocazia alegerilor.


Independența structurii reprezentative a elevilor a fost grav amenințată, iar intervenția lui Romeo și a profesorilor a generat numeroase tensiuni între colegii mei, fiind o provocare să armonizez structura pe plan intern.

Sper ca măcar de data aceasta, cu ocazia propunerii asociației conduse de Romeo Moșoiu (promovarea abstinenței sexuale până la căsnicie în școli), acesta să fie DEMIS”, a declarat tânăra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter