Actualitate

Excursie cu scandal. Zeci de copii de grădiniţă au fost înghesuiţi într-un autocar – VIDEO

De o inconştienţă ieşită din comun au dat dovadă cadrele didactice aflate la conducerea grădiniţei “Paradisul Piticilor” din Dej.Copiii din grupele mari ale grădiniţei au fost duşi într-o excursie la Târgu Mureş. 62 de copii şi zece însoţitori au fost transportaţi doar cu un singur autocar cu o capacitate de 53 de locuri. Cu toate că numărul persoanelor aflate la bord a fost cu 19 mai mare decât prevede certificatul autocarului, se putea şi mai rău.

sursa foto dejeanul.ro sursa foto dejeanul.ro

Excursia mult aşteptată de micuţi s-a dovedit a fi nu tocmai exact aşa cum se aşteptau şi părinţii, care au scos zeci de lei din buzunare pentru a achita contravaloarea acesteia, scrie dejeanul.ro.

Pe listă au fost înscrişi mai mulţi copii, dar când au aflat de condiţiile în care vor fi transportaţi, au renunţat pe ultima sută de metri. La întoarcerea din excursie, părinţii şi-au aşteptat copiii în faţa grădiniţei, o mare parte dintre ei fiind uimiţi, dar mai ales nemulţumiţi de faptul că aceştia au stat “înghesuiţi ca oile”.


Pentru a nu se încinge spiritele, la faţa locului au apărut şi poliţiştii care l-au verificat pe şoferul firmei de transport care a acceptat să pornească la drum, deşi numărul pasagerilor depăşea cu mult capacitatea autocarului. Acesta a fost sancţionat pe motiv că a avut un limbaj injurios la adresa  unor persoane din locul respectiv. Directoarea grădiniţei, Lucreţia Iftimi, a recunoscut că micuţii au stat înghesuiţi în autocar, dar opririle dese şi însuşi frumuseţea excursiei i-au făcut pe copii să uite de acest lucru.


Cazul este unul cât se poate de serios, având în vedere riscurile la care se supun pasagerii aflaţi în plus într-un mijloc de transport, în cazul unui accident rutier. După controlul poliţiştilor, vor fi sesizate şi autorităţile competente în verificarea licenţelor de transport, care vor stabili dacă se vor lua şi alte sancţiuni.

Etichete: autocar dej
abonare newsletter