Actualitate

Filmul Gunoi a închis TIFF 2015, în Piața Unirii Open Air – GALERIE FOTO

Festivalul Internațional de Film Transilvania 2015, ajuns la cea de-a 14-a ediție, s-a încheiat duminică, 7 iunie, în Piața Unirii Open Air, cu filmul „Gunoi”.

Un eveniment pe măsură nu se putea încheia decât cu un film la același nivel. Startul serii l-a dat președintele TIFF, Tudor Giurgiu, alături de directorul artistic, Mihai Chirilov.

„Vă mulțumim pentru acest număr atât de mare de spectatori și pentru cea mai de succes ediție. Anul acesta s-au vândut peste 70.000 de bilete, iar săptămâna aceasta au venit peste 2.000 de oameni în fiecare seară, în Piața Unirii Open Air. La anul vom cumpăra mai multe scaune. Vă mulțumim din suflet!”, a declarat Tudor Giurgiu.


În regia lui Stephen Daldry, pelicula Gunoi a fascinat piața arhiplină de spectatori, prin povestea captivantă pe care o are. Acțiunea se petrece în Brazilia și totul începe atunci când trei puști găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiți să se ascundă de poliție, gata de orice, pentru a compensa o faptă rea din trecut.

La încheierea celei de-a 14-a ediții TIFF a luat parte și actrița germană Nastassja Kinski, câștigătoarea Premiului Special pentru Contribuția adusă Cinematografiei Mondiale de la Gala de Încheiere a TIFF 2015.


„Nu credeam că filmele din această ediție vor fi atât de bune. Am venit în fiecare seară, aici, în Piața Unirii Open Air și fiecare film a avut ceva diferit, de la acțiune și suspans, la dragoste și emoție. Aștept cu nerăbdare cea de-a 15-a ediție TIFF”, a precizat una dintre spectatoare.

Articol scris de Iulia Popescu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter