Actualitate

Spectacolul de balet „Don Quijote” revine la Opera Naţională din Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca organizează vineri, 5 iunie, de la ora 18.30, la fermecătorul şi veselul spectacol de balet „Don Quijote”, de Ludwig Minkus. Seara îi este dedicată balerinului Francisc Zsigmond.

Un spectacol al aventurilor cavalereşti, plin de fantezie, vibrant, veşnic proaspăt şi viu colorat, „Don Quijote” le va oferi spectatorilor o experienţă unică, cu un puternic şi captivant iz spaniol. Baletul a avut parte de o revenire recentă pe scena operei clujene, prin premiera din luna martie, ce îl readucea pe „Don Quijote” în lumina reflectoarelor la 37 de ani de la prima sa reprezentaţie pe scena teatrului liric din Cluj.

Bazat pe faimosul roman „Don Quixote de la Mancha”, semnat de Miguel de Cervantes, spectacolul de balet a fost pus pentru prima oară în scenă la Viena, în anul 1740, şi a  cunoscut mai multe variante şi adaptări de-a lungul anilor, în funcţie de teatrele în care a fost jucat, devenind de îndată un titlu preferat al repertorului universal.  Spectacolul a rămas la fel de exploziv şi tânăr, caracterizat de un optimism inedit, de visarea, iubirile pătimaşe şi luptele de onoare ale bravului cavaler rătăcitor.


Baletul în două acte şi un prolog va spune, pe paşii dansanţi ai Corpului de balet clujean,  eterna poveste de aventură şi dragoste a lui Don Quijote, mereu visător la strălucitoarea Dulcineea şi însoţit în incursiunile sale de fidelul Sancho Panza.  Distribuţia îi include pe Adelina Filipaş (Kitri), Augustin Gribnicea (Basil), Radu Sântimbrean (Don Quijote), Vlad Maier, Anamiaria Boancă, Lucian Bacoiu, Dalia Costea, Ofelia Mărginean, Doina Anamaria Florea, Laura Pop, Mircea Cădariu, Marius Toda şi Daniel Moga. Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca se va afla sub conducerea muzicală a dirijoarei Mihaela Cesa-Goje, regia artistică şi coregrafia spectacolului sunt semnate de coregraful Felicia Şerbănescu,  iar scenografia este realizată de Valentin Codoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter