Actualitate

Se deschide ștrandul SUN. În prima zi, intrarea va fi liberă. Cum arată baza de agrement - FOTO

Ștrandul SUN a fost reabilitat și începând de anul acesta, alternativele pentru distracţie sunt mai multe şi variate.

În 1 iunie, de Ziua Copilului se deschide ștrandul SUN din cartierul Grigorescu, iar accesul va fi gratuit pentru prima zi de funcționare. În restul sezonului, tarifele sunt mai mici decât anul trecut cu 20%.

Baza de agrement a beneficiat de lucrări de reabilitare în valoare de 250.000 de lei. În ceea ce priveşte calitatea apei, până în data de 15 iunie 2015, va fi extins sistemul de încălzie al acesteia prin amplasarea de panouri solare. Lucrările de reabilitare realizate au fost în valoare de 250.000 de lei.


“Mai avem câteva mici retușuri astfel încât de 1 iunie să fie deschis spre folosința cetățenilor din Cluj. Ca investiție majoră este investiția promovată de Primărie pentru care Consiliul Local a alocat 200.000 lei, iar noi am alocat din fonduri proprii, 50.000 lei pentru a încălzi apa din bazinul olimpic. Acesta nu va fi pornit la 1 iunie deoarece achiziția a fost amânată ulterior din cauză că nu s-a prezentat nimeni la achiziție. Avem la ora actuală contractul încheiat cu următoarele termene de punere în funcțiune. Săptămâna viitoare, sâmbătă punem în funcțiune 25 de baterii din cele 50 și restul peste o săptămână. Practic, în 15 iunie când iau copiii vacanță vom funcționa la întreaga capacitate”, a declarat Ioan Pantelimon, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Pe lângă cele trei bazine existente, au fost achiziţionate încă două piscine gonflabile, în care cei mici se pot da cu bărcuţele sau cu baloanele. Tot pentru pitici au fost amplasate şi tobogane în bazinul mic.


Suprafaţa plajei a fost extinsă cu 60% şi au fost achiziţionate mai multe şezlonguri. Dacă anul trecut erau 30, în prezent sunt 120 de şezlonguri. De-a lungul bazei de agrement a fost realizată şi o pistă pentru alergare pentru a cei care vor să practice joggingul.

Aspectul ştrandului a fost îmbunătăţit prin plantarea de arbuşti decorativi şi gazon, iar parcarea din afara acestuia a fost amenajată (capacitatea de 150 de locuri de parcare).


În incinta ștrandului SUN vor avea loc și activități din cadrul proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului. “În acest an, avem solicitări din partea Cluj Capitală Europeană a Tineretului pentru a desfășura activități pe amplasamentul nostru la care să participe între 3.000 și 5.000 de persoane. Unele activități se vor desfășura în fiecare vineri, iar altele din 28 iulie până în 1 august. Vor construi o scenă, astfel că noi vom lua măsuri pentru a extinde zona de plajă, gazonul”, a mai spus Pantelimon.

Intrarea pentru adulți va fi de 10 lei pe zi, iar pentru copii, 5 lei pe zi.Închirierea unui șezlong va fi de 5 lei/zi/buc. + 5 lei garanţie, a unei bărcuțe, 3 lei/15 minute, a baloanelor, 5 lei/15 minute. Închirierea terenului de fotbal este de 100 lei pe oră, a terenului de tenis, 20 lei pe oră, iar masa de ping pong este gratuită.


Ştrandul SUN va fi deschis, începând de luni, 1 iunie 2015, zilnic, între orele 9.00 – 20.00, în perioada sezonului estival.

Ultimele Stiri
abonare newsletter