Actualitate

Elevii din Floreşti au obţinut medalii după medalii la concursurile şcolare

În prima parte a acestui an Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești a obținut o serie de rezultate remarcabile. Prestigiul şcolii se reflectă în rezultatele elevilor care au obţinut numeroase premii la concursurile școlare judeţene, regionale, naţionale şi internaţionale.

Etapa  judeţeană a Concursului „Universul Cunoaşterii prin Lectură-olimpiada satelor”, adresat elevilor din clasele V-VIII a avut loc în data de 28 februarie, la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești.

Eleva Lazăr Bianca-Maria din clasa a V-a B de la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești, a obținut premiul I și s-a calificat la etapa naţională ce se va desfășura în perioada 29 mai-1 iunie la Școala Gimnazială Suceveni din Galați. Tot la acest concurs, au mai obținut menţiune elevele Iepure Alice-Maria, din clasa a VII-a B și Păcurar Macrina din clasa a VIII-a.


În perioada 24 - 25 aprilie 2015, la Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” Şanţ din judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a desfăşurat etapa finală pentru cea de-a V-a ediţie a concursului regional de matematică „Olimpiada Satelor din Transilvania”. La această întrecere au participat peste 130 de elevi din şapte judeţe transilvănene, respectiv Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Sălaj, Maramureş, Satu Mare şi Bihor,  elevi calificaţi în urma participării la etapele locale, iar apoi judeţene. Concursul este destinat elevilor de clasele IV-VIII din mediul rural şi are ca scop asigurarea egalităţii de şanse la nivelul activităţii de excelenţă, fiind unica competiţie de acest gen din ţară. Prezidată de către profesorul universitar Dorel Duca de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, întrecerea s-a remarcat prin calitatea şi valoarea concurenţilor aceştia fiind primii clasaţi la nivelul fiecărui judeţ. Lotul judeţului Cluj a fost compus din 18 elevi, primii clasaţi în urma participării la etapa judeţeană a competiţiei.

Trofeul acestui concurs a fost adus în judeţul Cluj de către eleva Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” Floreşti, Hiristea Elena, din clasa a VIII-a, elevă pregătită de către profesoara Daniela Briciu. Eleva Hiristea Elena obţinut premiul I.


Laureaţii concursului sunt:

Premiul I şi trofeul concursului: Hiristea Elena Adela (Floreşti - Cluj)
II: Pentek Aliz Erszebet (Izvorul Crişului - Cluj)
III: Fetti Horia Florin (Zagra), Andron Flavia Călina (Galaţii Bistriţei) şi Alexi Vasile Cosmin (Parva)


„Toate aceste realizări au fost posibile numai prin munca titanică a oamenilor şcolii; calitatea elevilor noştri, elevi cu care poţi face performanţă; calitatea părinţilor noştri fără de care nu am fi avut aceste realizări, părinţi care au înţeles că elevul este 6 ore la şcoală şi 18 acasă; dacă între şcoală şi familie nu este o strânsă colaborare, tot ceea ce se face la şcoală se pierde pe drumul spre casă. Şcoala la rândul ei, prin oamenii săi a înţeles că fiecare copil are ceva bun în el, datoria şcolii fiind să descopere acel grăunte bun pe care sa-l dezvolte. Aceste rezultate dovedesc că  elevii şi corpul profesoral al Şcolii Gimnaziale Gheorghe Şincai Floreşti se află pe traiectoria ascendentă a devenirii învăţământului românesc, catalizându-şi acţiunile pe direcţia redimensionării continue a calităţii, sporirii şi menţinerii notorietăţii de care se bucură această instituţie şcolară din judeţul Cluj”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Gheorghe Șincai, Ilea Bonda Violeta.  

Etichete: premiu floresti elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter