Actualitate

Atenţie mare cum vă lăsaţi maşinile parcate lângă pădurea Făget! Un hoţ a fost cât pe ce să dea „lovitura”, dar a fost prins

Un bărbat a fost prins de oamenii legii în timp ce încerca să fure bunuri dintr-o maşină parcată lângă pădurea Făget.

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 23 mai, în jurul orei 04:30, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a pătruns fără drept, într-o maşină, şi a fugit de faţa locului, în momentul surprinderii acestuia de către proprietar.

În jurul orei 04:30, un bărbat de 23 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce asigura paza unor imobile în zona pădurii Făget, a prins o persoană în autoturismul său, parcat în zonă.


Persoana în cauză, în momentul depistării, a fugit spre pădurea Făget, fără a fura vreun bun. „În baza semnalmentelor oferite de reclamant şi a verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au reuşit identificarea celui reclamat, stabilind că este vorba despre un bărbat, de 26 de ani, din Prahova. De asemenea, s-a constatat faptul că activitatea infracţională a bărbatului ar fi fost înlesnită de faptul că autoturismul parcat era închis, dar nu era asigurat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de furt din auto.


Pentru a îndepărta hoţii de maşinile voastre, poliţiştii vă recomandă:

Verificaţi de două ori dacă aţi încuiat vehiculul, atât prin verificarea fizică a uşilor, cât şi prin urmărirea semnale luminoase, în cazul în care vehiculul este prevăzut cu această opţiune.


Aveţi grijă unde vă parcaţi maşina! Încercaţi, pe cât posibil, să găsiţi un loc iluminat atunci când lăsaţi autovehiculul mai mult timp într-o parcare.

Nu părăsiţi maşina lăsând-o cu motorul pornit!


Dacă e posibil, luaţi lucrurile de valoare cu voi când părăsiţi vehiculul sau, cel puţin, ascundeţi bunurile din habitaclu pentru a nu-i tenta pe hoţi.  Ţineţi cont de faptul că şi o simplă jachetă îi poate determia pe infractori să pătrundă în autoturism, având impresia că în buzunarele acesteia se pot afla valori.

abonare newsletter