Actualitate

UPDATE: Calea Mănăștur, plină cu gunoaie! Clujenii plătesc ACELAŞI GUNOI, dar mult mai SCUMP - GALERIE FOTO

Clujenii vor plăti acelaşi gunoi, dar mult mai scump. Aici v-a adus administraţia competentă pusă în operă de politicienii pe care i-aţi ales.

Salprest Rampă a anunțat miercuri Garda de Mediu, Prefectura Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca despre decizia de închidere a rampei de gunoi. Nu a durat mult și gunoaiele au apărut pe străzile principale ale Clujului.

Un clujean susține că a sunat la Primăria Cluj-Napoca pentru a reclama faptul că firma de salubritate care adună gunoaiele pe Calea Mănăștur nu și-a făcut vineri datoria.


„De la fosta Fabrică de bere de pe Calea Mănăștur până la blocurile din Mănăștur sunt gunoaie care nu sunt ridicate. Am sunat la primărie și mi s-a transmis că nu-i colegul care se ocupă de acest domeniu în birou”, a precizat un cititor al ziarului.

Deranjat de răspunsul primit, clujeanul a sunat și la firma Rosal pentru a cere explicații.


„Am sunat și la firma Rosal și mi s-a transmis că groapa de gunoi este închisă și ei n-au ce să facă și că primăria trebuie să găsească o soluție. Noi cetățenii ce să facem în acest caz?”, a mai precizat clujeanul.

Salprest Rampă a anunțat miercuri, 13 mai, fără preaviz Garda de Mediu, Prefectura județului Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca că s-au atins cotele maxime admisibile conform normelor de mediu de depozitare a deșeurilor menajere, motiv pentru care au închis rampa.


Potrivit gazetadecluj.ro, Salprest Rampă a mărit tarifele pentru depozitarea deșeurilor de la 20 la 90 de lei pe metru cub.

Garda de Mediu a amendat Consiliul Județean Cluj și Salprest Rampă cu câte 50.000 de lei.


„Este o situaţie de criză. Noi vom avea o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Feleacu, care de asemenea, ne ţin în şah, ca să nu spun mai multe. Trebuie să gestionăm situaţia şi să facem rampa temporară, dar suntem la mâna Feleacului. Noi dacă aveam acordul celor din Feleacu am fi terminat groapa temporară. Trebuie s-o spun şi s-o recunosc, dacă CMID-ul nostrul (n.red. beneficiar al Centrului de Management Integrat al Deşeurilor este Consiliul Judeţean Cluj) era bine gestionat, problema era rezolvată demult”, a precizat Vakar Istvan, preşedintele CJ Cluj.

În realitate, amenda emisă vineri de Garda de Mediu este în valoare de 50.000 de lei, bani care vor fi daţi din buzunarul cetăţenilor. Consiliul Județean poate achita doar 25.000 de lei, dacă plătește amenda în termen de 48 de ore.


Citește și: Criza gunoaielor intră într-o fază periculoasă. Groapa de gunoi a fost închisă. Salprest şi Consiliul Judeţean, amenzi uriaşe de la Garda de Mediu

Citește și: Ce se întâmplă cu gunoaiele clujenilor până în 2015

Citește și: Pute, da-i călduţ! Aşa tratează autorităţile problema depozitării gunoaielor

Ultimele Stiri
abonare newsletter