Actualitate

Vă mai amintiţi de învățătoarea ISTERICĂ de la Liceul de muzică „Sigismund Toduță”? „Mă, tu eşti nebun la cap? Jumătate de creier ce eşti”. Directorul liceului şi-a dat demisia

Cercetarea disciplinară a învățătoarei Monica Chiorean de la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca care a fost înregistrată în timp ce înjura copiii din clasa la care preda a ajuns la final. Învățătoarea a fost înregistrată când a făcut o criză de nervi împotriva unui elev, care a încurcat niște socoteli la ora de matematică. Timp de două minute, învățătoarea zbiară la bietul copil și îl face în fel și chip după care le spune celorlalți elevi să-i dea „trezirea” copilului.

Potrivit unui comunicat de presă al Colegiului de Muzică "Sigismud Toduţă", în urma prezentării raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, directorul instituției, "Vasile Sândeac Ovadiuc, a propus sancționarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al învăţătoarei".

“Consiliul de Administrație a hotărât prin vot secret respingerea propunerii, preferând sancționarea învățătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de 6 luni. În aceste condiții directorii și-au înaintat demisia către ISJ Cluj”, au precizat reprezentanţii liceului.


Întregul scandal a pornit de la un elev de șapte ani care a scris pe caiet în fața cifrei 4, câte un zero. De aici a pornit furtuna învățătoarei care vrea ca toți elevii din clasa ei să fie premianți la olimpiadele naționale. Criza de nervi a continuat și după ce elevul a mers la catedră.

Ce spune ISJ

ISJ Cluj se apără şi spune că „legislația în vigoare nu permite sub nicio formă implicarea instituţiei în desfășurarea unei cercetări disciplinare la nivel intern și nici în ceea ce privește hotărârile de sancționare a unui cadru didactic pe care le poate lua exclusiv Consiliul de administrație, ca for decizional al unității de învățământ angajatoare”.


„Conducerea ISJ Cluj  regretă și dezaprobă ferm decizia Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică Sigismund Toduță de a sancționa pe acea profesoară  cu reducerea salariului pe o perioadă de șase luni și nu cu excluderea ei din învățământ, având în vedere gravitatea faptelor aduse în discuție. În același timp, demisia directorilor unității apare, în acest context, ca un act de onoare într-o situație care s-a dovedit a fi fost gestionată deficitar la nivelul unității. Inspectoratul Școlar Județean Cluj își manifestă încă o dată public încrederea că astfel de evenimente care implică un cadru didactic sunt cazuri izolate la nivelul județului nostru și nu sunt în niciun caz reprezentative pentru calitatea corpului profesoral din județul Cluj”, se arată într-un comunicat de presă.


„Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești o dată cu noi? Mă tu ești normal, mă băiatule? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo, dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”, a spus învățătoarea.

„Tu dormi noaptea? Că văd că sforăi aici, fără sunet. Unde am scris noi 01, 02 și 04? Tu notezi numere de telefon? Că mi-oi vărsa plămânii aici pe masă, de mi-a țâșni sângele din gât! Să mor eu dacă înțeleg ce vrei să spui. După ce vii la școală dacă nu știi unde ești? După ce vii? Ca să ai de unde merge acasă? Păi stai acasă și nu mai veni”, a mai spus învăţătoarea.


După acest moment, elevii din clasă au fost puși de învățătoare să îl ironizeze pe bietul copil care nici nu mai știa ce i se întâmplă.

„Dați-i trezirea, vă rog, de trei ori! Poftiți”, le-a spus învățătoarea copiilor.


Automat, elevii au strigat: „Trezește-te!”. Nemulțumită, învățătoarea a mai poruncit: „Încă o dată”, în timp ce colegii elevului i-au mai dat trezirea de două ori.

Articol scris de Ioana Gale, masterandă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Citeşte şi: Elevii unui liceu din Cluj, abuzaţi şi batjocoriţi de un profesor: Vă tai mâinile

Citeşte şi: Consiliul Elevilor Cluj cere demiterea învățătoarei de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță"

Citeşte şi: “În viaţă nu contează ce ai în cap, ci ţâţele şi curul”

Citeşte şi: „Maltratarea psihică" a elevilor, sancționată cu tăierea salariului

Citeşte şi: Profesorii teroare de la Sigismund Toduţă

abonare newsletter